14.3 C
Amposta

Cellers Tarroné de Batea treu al mercat “La Pinxa del barri”, una nova línia de garnatxes

El celler manté l’aposta per la varietat autòctona de la DO Terra Alta amb una gamma de vins joves

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Cellers Tarroné de Batea, a la Terra Alta, ha tret al mercat dos nous vins elaborats amb garnatxa negra i garnatxa blanca amb el nom “La Pinxa del barri” (PdB), que és una expressió utilitzada en el llenguatge bateà per referir-se a una persona, en aquest cas dona, eixerida, salerosa, amb gràcia i desimbolta. La 2020 és la primera anyada de la PdB i els vins han sortit al mercat amb la voluntat d’arribar a nous públics i seguir realçant la varietat autòctona més emblemàtica de la DO Terra Alta. Per això s’ha triat una imatge atrevida i despreocupada a l’etiqueta on es juga visualment amb una altra les altres accepcions de ‘pinxa’ que també vol dir arengada (sardina salada) en algunes regions com Tarragona, el País Valencià i les Balears. El disseny, que és una traducció gràfica dels dos significats mencionats, és obra de Marc Riera (GamnDisseny) i reflecteix l’esperit alegre i vital del vi.

Els dos vins de la línia “La Pinxa del barri” son monovarietals per mostrar amb franquesa el caràcter de la garnatxa jove i també la seva versatilitat segons l’estil de vinificació i criança. De fet, Cellers Tarroné ja elabora altres vins amb aquestes dues varietats i sense cupatge. Quant a la garnatxa blanca, amb la PdB ja son tres les referències que el celler té al mercat, però amb estils d’elaboració molt diferents. Els altres dos vins son Merian i A Part.

En aquesta nova línia, la intenció ha estat crear vins frescos i amables, amb explosió de fruita i un punt d’atreviment a la imatge. “La Pinxa del barri” son vins amb certa complicitat i estructura fruit del treball amb les mares i el pas per barril en el cas de la garnatxa negra, però amb la voluntat de ser fàcils de beure i divertits. Ambdós son vins que admeten diferents harmonies gastronòmiques i la garnatxa blanca de la PdB està pensada també per beure sola, a copes.

La Pinxa del barri, 2020. Garnatxa negra

Color vermell intens amb tonalitats violàcies i porpres. En nas, aromes a fruites vermelles i negres com les cireres i els gerds, florals com la violeta i un rerefons molt fresc d’herbes mediterrànies. En boca, és intens i golós. Els tanins son dolços i madurs, amb fons de fruita vermella molt fresca. De final llarg.

Fermentació controlada a 20 °C en dipòsits d’acer. Durant la fermentació alcohòlica es realitzen remuntatges diaris, amb una maceració curta, d’entre 7 i 15 dies. Un 30% del vi fa la criança en barril per guanyar estructura i complexitat.

És ideal per acompanyar cremes vegetals, carns a la planxa o al forn amb salses lleugeres o verdures. Marida amb ou, truites i patés.

La Pinxa del barri, 2020. Garnatxa blanca

Color groc pàl·lid i brillant. Aromes afruitats, amb notes de fruita blanca, préssec i tocs cítrics. També apareixen notes de flor blanca molt elegants quan s’oxigena. En boca és fresc, suau i molt ben estructurat entre alcohol i acidesa, deixant un final molt característic i genuí de la Terra Alta.

Selecció de finques de garnatxa blanca de Batea. Fermentació controlada en dipòsits d’acer a 16°C – 18 °C. Criança amb les mares durant dos mesos.

Un vi ideal per prendre a copes o per acompanyar peix i carn blanca, cuinada al forn amb espècies o a la planxa amb un raig d’oli d’oliva verge extra arbequina. També amb arrossos cremosos i suaus, arròs de peix i marisc.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -