14.3 C
Amposta

Catalunya encara el tancament gradual de centrals nuclears

La decisió impacta directament en les centrals Ascó I, Ascó II i Vandellòs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat 27 de desembre, el Consell de Ministres va aprovar el Setè Pla General de Residus Radioactius (PGRR), una iniciativa que estableix la ruta per al tancament i desmantellament de centrals nuclears, així com la gestió dels residus associats. La decisió impacta directament en les centrals Ascó I, Ascó II i Vandellòs, situades a Tarragona, les quals es clouran de manera escalonada entre el 2030 i el 2035.

Segons les dades provisionals de Red Eléctrica, aquestes centrals representen el 58,5% de la generació total d’energia elèctrica a Catalunya. Aquesta decisió implica una transició cap a altres fonts d’energia i planteja reptes significatius per a la regió.

Amb una producció mitjana de 7,4 GWh per cada MW instal·lat, les centrals nuclears mostren un rendiment sis vegades superior al de les instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya. L’impacte econòmic es calcula en uns 10.000 milions d’euros per construir 17.206,2 MW fotovoltaics addicionals a la regió, segons el Plan Nacional Integrado de Energía y Clima (PNIEC).

A nivell local, aquesta transició planteja interrogants sobre la seguretat energètica i la necessitat de desenvolupar fonts alternatives. Les Terres de l’Ebre es veuran afectades per aquest canvi, ja que han estat una part integral de la producció d’energia nuclear a Catalunya.

L’impacte ambiental i els canvis en el paisatge també són factors crítics a considerar, amb la necessitat de dedicar 34.500 hectàrees del territori català per compensar el tancament de les centrals nuclears.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -