14.3 C
Amposta

Càrtias Tortosa ha triplicat les atencions arran del coronavirus i fa una crida a la col·laboració

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Càritas Interparroquial Tortosa ha emès un comunicat on han volgut agrair públicament els seus benefactors (empreses i particulars) que sovint els hi ha donat suport per sobre de les seues possibilitats. A més, també han volgut agrair a l’Ajuntament de Tortosa per haver acordat duplicar les aportacions al servei de menjador social Mossèn Sol amb un total de 76.000 euros i al programa de Tiquet Fresc amb un total de 110.000 euros. El Tiquet Fresc és un projecte de l’ajuntament destinat a complementar l’alimentació de les famílies amb menjar fresc (verdura, fruita, carn, peix…), i són els Serveis Socials de l’ajuntament qui determinen a quines famílies va dirigit aquest ajut i l’import d’aquest. Càritas fa el seguiment, el control i la gestió administrativa per tal que l’ajut arribi als beneficiaris i que també arribi el pagament a les empreses que el subministren.

Càritas ha de gastar aquestes aportacions de l’ajuntament en aquestes finalitats i si hi ha romanent ho han de tornar. Apunta que “ni un sol cèntim d’euro d’aquestes subvencions el podem destinar a les altres necessitats que atenem, amb fons propis, a Càritas Interparroquial, com són: comprar queviures per abastir el nostre magatzem, cada cop més magre d’ençà del significatiu augment de les famílies que atenem”. Expliquen que des de l’inici de la crisi sanitària, les famílies i persones soles que han trucat a les portes de Càritas s’han multiplicat per tres. Totes elles estan patint les conseqüències de la Covid-19 i demanen ajuda a Càritas en necessitats bàsiques com l’alimentació, l’habitatge i els subministraments.

Al mes han atès més de 400 persones, a més, també fan atenció a la infància concentrada en proporcionar medicaments, llets maternals especifiques, bolquers, productes d’higiene i aliment fresc. També subministren pròtesis per als adults, ulleres, audiòfons, odontologia, bitllets per a desplaçaments a centres mèdics especialitzats, desplaçaments de temporers al lloc de treball, beques menjador, pagament de subministraments bàsics i lloguers d’aquelles llars que per iniciativa pròpia o derivades per l’administració pública perquè no compleixen els requisits burocràtics establerts.

Per tots aquests motius Càritas Tortosa demana la col·laboració de la població en la recollida de menjar de cada primavera i també demana aportacions monetàries perquè els aliments són igual d’imprescindibles com ho són l’habitatge (lloguers, subministraments…), la sanitat (medicaments infantils, pròtesis…) i l’educació (material escolar, beques…). Faciliten el seu compte corrent: ES06 2100 1128 2102 0003 5222 (cal que es faci constar el nom i D.N.I. i si es demana, Càrtias pot fer un certificat per a desgravar l’IRPF).

Per últim, agraeixen la feina de tots els seus treballadors i voluntaris, “l’esforç ingent que estan realitzant des de l’inici de la pandèmia, estat d’alarma i confinament, que han vist incrementat notablement el seu treball i dedicació, vis a vis amb els més febles, amb risc cert de contagi malgrat les mesures de seguretat dutes a terme. La seva tasca és impagable; si ho haguéssim de fer, potser caldria triplicar les subvencions oficials.”

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -