14.3 C
Amposta

Capella acusa a l’alcaldessa de Tortosa d'”entorpir” la retirada del monument franquista

La consellera Ester Capella reclama a l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el permís per treure el monument franquista

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La consellera de Justícia, Ester Capella, reclama en una carta a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que concedeixi a la Generalitat el permís necessari per poder treure el monument franquista del municipi i l’acusa d'”entorpir” la retirada amb “maniobres burocràtiques”. En la missiva, Capella recorda que la Generalitat ja ha adjudicat l’estudi geotècnic per procedir a la retirada, però afirma que els tècnics no poden accedir a la llera del riu perquè encara no tenen el permís de l’Ajuntament. Per això, espera que el consistori concedeixi la llicència d’obres sol·licitada el 20 de novembre passat. D’altra banda, afirma que el Departament de Justícia no té competències per construir una passarel·la aprofitant la pilastra del monument.

“Lamento dir-li que la construcció de ponts no forma part de les competències del Departament”, assegura Capella amb relació a la proposta feta per Roigé per connectar els barris de Ferreries i Remolins aprofitant la pilastra.

A més, la consellera argumenta que la pilastra no és propietat de la Generalitat i que, un cop retirat el monument, quedarà com un vestigi històric. Llavors, afegeix, l’Ajuntament en podrà disposar i el ple podrà “definir-ne l’ús i impulsar la planificació urbanística corresponent”.

“No li demano pas que aplaudeixi la iniciativa del Govern, però li agrairé que desisteixi de maniobres burocràtiques per entorpir, dilatar o intentar evitar la retirada per la porta del darrere”, escriu en la carta.

En el text, Capella conclou que el monument és “una vergonya per tots els demòcrates”, afirma que la seva retirada és “inexorable” i diu que li agradaria comptar amb la “complicitat” de l’alcaldessa de Tortosa per fer-ho possible.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -