14.3 C
Amposta

Cap de setmana de debat i organització per la CUP Deltebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest passat cap de setmana ha estat un final de setmana ple de debats per la CUP Deltebre. Així, a l’assemblea plenària convocada per dissabte amb integrants cupaires a Deltebre se li ha afegit, ja en diumenge, l’Assemblea Nacional de la CUP a Celrà on militants de la CUP Deltebre han assistit per tal d’expressar i votar en els debats organitzatius i estratègics.

L’Assemblea de dissabte va servir per definir les línies polítiques i l’estratègia a seguir per la CUP Deltebre durant els propers mesos. En aquest sentit, Tanit Konn va declarar que «ens cal explicar a la gent del poble què representa la CUP, que significa que la CUP sigui assembleària, socialista, ecologista, feminista, partidària de l’alliberament sexual i de gènere i independentista i, sobretot, quin és el nostre paper en la lluita al carrer i a les institucions. Aquest serà un dels nostres objectius per als propers anys». A més, continua Tanit, «l’activitat de la CUP continuarà fent un seguiment de la política institucional de Deltebre, tant de l’equip de govern com de l’oposició, i continuarà apostant pel treball fora de l’Ajuntament, sobretot en el benestar animal, la protecció del medi ambient i l’economia sostenible, el feminisme i l’obertura del debat de quin ha de ser el model turístic de Deltebre».

A nivell estratègic, l’assemblea va comptar amb la participació de Xavi Milian, periodista, historiador i antic membre de la CUP a la Diputació de Tarragona, per tal d’aportar una mirada estratègica a la línia política prevista. En aquest sentit, Xavi Milian va comentar que «les grans victòries aconseguides la passada legislatura gràcies a la iniciativa política de la CUP Deltebre en matèria de feminisme, benestar animal, cultura i combat al franquisme no han estat percebudes per la població com contribucions de la CUP. Per aquest motiu és necessari explicar millor allò que es fa utilitzant les eines més adequades per arribar a la gent».
Finalment, es va decidir que les trobades de treball continuaran sent en assemblees obertes cada dimarts, a partir de les 20h, al Centre Social Autogestionat Lo Maset.

Per altra banda, el diumenge, militants de la CUP Deltebre es van desplaçar a Celrà on la CUP va convocar una Assemblea Nacional. Al matí, va tenir lloc el debat i votació de la ponència organitzativa i, ja a la tarda, van tenir lloc els debats estratègics en petits grups per tal de configurar, entre totes, la ponència estratègica que es portarà a votació a les properes setmanes. Així, Pere Magrané, militant de la CUP Deltebre, va explicar que «fa setmanes que tota la militància està treballant el document per tal de definir quina ha de ser l’estratègia de la CUP a nivell nacional pels propers mesos. Es tracta d’un moment de reflexió col·lectiva imprescindible per establir les bases per tornar a confrontar-nos a l’estat i avançar cap a l’autodeterminació i els drets socials de les classes populars».

El resultat final d’aquest procés serà la votació de la militància al document estratègic que tindrà lloc a les properes setmanes.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -