14.3 C
Amposta

Cancel·len el Deltebre Dansa per l’evolució de la Covid-19 a Deltebre i els dos positius dels cribratges

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’evolució ascendent de casos de Covid-19 a Catalunya i especialment al municipi de Deltebre, sumat a la detecció de dos positius durant un dels cribratges establerts a l’equador del festival, ha portat l’organització del Deltebre Dansa a cancel·lar definitivament el certamen, que ja s’havia reduït només per a professionals. La decisió s’ha pres de manera coordinada amb el Servei d’Epidemiologia de les Terres de l’Ebre, el Departament de Salut i l’Ajuntament de Deltebre.

Els tests entre els alumnes dels tallers professionals programats pel festival es van iniciar preventivament ahir dijous al vespre i han continuat aquest divendres al matí, coincidint amb la finalització de la primera setmana de classes. Els dos positius detectats han estat aïllats, seguint les indicacions del Departament de Salut. Els seus contactes estrets també han estat degudament testejats i, de moment, tots han donat negatiu a la prova d’antígens.

La cancel·lació del festival ha estat una decisió difícil de prendre, però l’organització ha volgut prioritzar la salut dels participants, dels professors, del personal i dels ciutadans de Deltebre. De fet, en aquesta mateixa línia, fa justament una setmana es va decidir, a petició de l’Ajuntament de Deltebre, prescindir dels espectacles amb públic i dels tallers d’iniciació per evitar qualsevol interacció entre els participants i la ciutadania.

Un protocol amb mesures estrictes

El certamen, que enguany celebrava la seua setzena edició, va començar dilluns passat i encara s’havia d’allargar una setmana més. Des del primer moment, el festival ha extremat les mesures anti-Covid adaptant els espais de formació i redimensionant el nombre de participants. També s’havien concentrat les opcions d’itineraris professionals de formació per tal de crear bombolles entre els participants.

L’ús de mascareta ha estat obligatori i els alumnes han passat un control de temperatura quatre cops al dia. A més, s’ha habilitat un servei d’infermeria per a fer proves d’antígens i un servei de laboratori per a realització de PCR. També cal recordar, que per poder participar als workshops PRO els ballarins van haver de presentar un dels següents documents: un PCR negatiu realitzat 72 h abans de l’inici del festival; un test d’antígens; la prova que han passat la Covid-19 en els darrers sis mesos, o bé, la prova que han estat vacunats quinze dies abans de l’inici del festival.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -