14.3 C
Amposta

Canal Terres de l’Ebre presenta ‘Espais de saó fonda’, la primera sèrie de televisió d’art, de dotze capítols

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

F.R.- “Saó fonda és el nivell d’humitat de la terra que genera la fertilitat. Es fa present sobretot a la tardor, després d’una pluja continuada i persistent, que deixa la terra amarada i apta pel conreu, i que donar per a una bona collita a la primavera o a l’estiu”. D’aquesta forma s’explica en la sinopsi, el contingut de la nova sèrie de televisió que acaba de presentar Canal Terres de l’Ebre (CTE), en la seva primera producció sobre l’art.

Es tracta d’una sèrie que s’estrenarà el diumenge 5 de maig, i que es podrà veure a totes les Tv locals de Catalunya en cadena, ja que s’emetrà en prime time diumenge a la nit (22 h). Seran un total de 12 capítols dedicats cadascun a un artista plàstic, per on passaran Manel Margalef, Marta Roigé, Sabala, Pere J. Salas, Viki Tomàs, Nuri Mariné, FMG, Armand, JJ White, la saga Lanau, Pascual Aranaz i Mariaelena Roqué.

La Xarxa de Comunicació Local i CTE coprodueixen així, nou format “atrevit i arriscat”, basat a entrevistar els artistes mentre estan creant, tot incidint en els seus particulars aspectes antropològics, psicològics i pedagògics, però sense apartar-se de l’entreteniment que busca l’espectador no especialitzat. Històries de vida i emocions són per tant els arguments que omplen les converses, enriquides amb accions i performance que acaben aconseguint poder divulgar, fàcilment, realitats contemporànies sovint allunyades del gran públic.

L’entrevista es realitza a l’estudi o espai de creació de cada artista. Metafòricament, aquests estudis són precisament els particulars espais de “saó fonda”, allí on es reuneixen les condicions ideals per a la creació artística. El programa el presenta Lluís González, també artista, a més d’antropòleg i professor, que s’estrena ara com a presentador de televisió, en un projecte que ha dirigit, i del que també és responsable del guió.
La gravació i postproducció ha anat a càrrec de “Smorris Produccions” (la mateixa productora de la sèrie Tremolors), amb la col·laboració de Josep Rollan com a càmera de dron. També repeteix el compositor establert a la Sénia, Pep Vila, amb la banda sonora original, completada en l’apartat musical per Some People Call Me Morris.

A cada capítol, a més a més, apareixen un duo que fa la funció dels experts que comenten el programa des de casa. Es tracta de dos professors molt coneguts, tant en el cas d’Àlvar Calvet, en l’àmbit del Camp de Tarragona, com en el d’Antònia Ripoll, directora de l’Escola d’Art d’Amposta durant molts anys. Tots dos, amb els seus comentaris àgils i distesos, ajudaran a una millor comprensió de cada capítol.

“Espais de Saó Fonda” es podrà veure, durant 12 setmanes, els diumenges a les 22 h. En reemissió, en el cas de Canal Terres de l’Ebre, els dimecres a les 21.30 h. Estarà per tant en emissió nacional durant tota la primavera i l’entrada de l’estiu (maig, juny i juliol). És a dir, quan la saó fonda dona els seus millors fruits.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -