14.3 C
Amposta

Campredó trasllada al govern espanyol el seu rebuig al projecte de supressió del pas a nivell

L'Ajuntament de Campredó també ha traslladat al govern espanyol la necessitat d'una actuació "urgent i integral" per salvar l'antiga estació de ferrocarril

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dilluns de la setmana passada, dia 2 de maig, Damià Grau, alcalde de Campredó, i Gerard March regidor de governació, es van reunir amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. En aquesta reunió, els membres del consistori van manifestar al representant de l’Estat el malestar i el desacord de la ciutadania pel que fa al projecte d’Adif quant a la construcció d’un viaducte per eliminar el pas a nivell que creua el poble de Campredó.

Durant la reunió, Damià Grau va exposar les queixes i al·legacions que en els darrers mesos s’havien presentat a Adif, tant des de l’Ajuntament com per part d’entitats i particulars, les quals mostren el rebuig al macro-viaducte. Segons Grau, aquest projecte “hipotecaria el poble i destruiria zones de conreu i espais naturals protegits”.

Gerard March va remarcar que aquest projecte va ser redactat fa més de 25 anys i, per tant, demanen que el gestor ferroviari plantegi noves propostes, “sostenibles i lligades a les necessitats i situacions reals i actuals”.

L’alcalde i el regidor van denunciar una vegada més la situació de l’estació de ferrocarril del poble, actualment en un estat molt avançat de deteriorament, i la voluntat de recuperar-la i de donar-li un ús social. Van insistir en la necessitat d’una actuació “urgent i integral” per salvar l’antiga estació de ferrocarril, sense sostre i en perill d’esfondrament; un edifici emblemàtic que es considera part important del patrimoni local.

El subdelegat del govern espanyol, per la seua banda, els va informar que estava al cas de la situació i que traslladaria aquest malestar de la població en relació amb l’estació així com el rebuig al viaducte que li havia traslladat l’ajuntament.

En paral·lel, el dimecres dia 8 de juny hi ha programada una reunió a Madrid amb la presidenta d’Adif, Maria Luisa Domínguez González, la diputada Norma Pujol i la senadora Vanessa Callau d’ERC per plantejar-los l’oposició de Campredó al projecte de viaducte i buscar una solució.

Notícia relacionada

Tortosa presenta al·legacions al projecte de supressió del pas a nivell de Campredó

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -