14.3 C
Amposta

Campredó organitza tres propostes culturals nocturnes en el marc de les Jornades del Patrimoni 2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest diumenge dia 30 d’abril, en el marc de les Jornades del Patrimoni que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Campredó, tindrà lloc una jornada artística força heterogènia. Primerament, s’estrenarà l’espectacle “Imaginari a la llum” de Gemma Ginovart, que agermanarà la dansa i la pintura mitjançant les sensacions que va rebre l’artista en visitar la Sala d’Art campredonenca.

Posteriorment, a la sala polivalent, s’inaugurarà l’Exposició de paisatges i retrats de l’històric pintor Joan Lahosa i Valimaña (Prat de Comte, 1902 – Barcelona 1981), que va ser l’autor d’un fresc a l’altar del Santuari de la Fontcalda, d’un retaule de la localitat de Valls i de les pintures de l’altar de l’ermita de Montserrat a Tortosa. Es tracta d’una exposició itinerant provinent de l’extens fons pictòric propietat de l’ajuntament del seu poble natal, gràcies a la donació generosa que va fer-ne la família del pintor.

Finalment, i a la Sala d’art que porta el nom del pintor impressionista campredonenc, es presentarà en públic un nou quadre, gentilesa de la família Julve-Vintró.

Una jornada d’homenatge nocturn al fet artístic que servirà per continuar treballant per la promoció de la figura del campredonenc més universal, Francesc Llop i Marqués (Campredó, 1873 – Barcelona, 1970), pintor paisatgista que va realitzar una interessant carrera artística a Mèxic i a la capital catalana.

Programa:

Diumenge 30 d’abril, 22 hores, Casal Francesc Llop de Campredó:

– Espectacle “Imaginari a la llum” de Gemma Ginovart.

– Inauguració de l’exposició de paisatges i retrats de Joan Lahosa.

– Presentació d’un nou quadre de Francesc Llop.

Cartell 2023

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -