14.3 C
Amposta

Campredó celebra la Diada de Sant Jordi el 23 de juliol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Campredó celebrarà la Diada literària anual de la catalanitat, pròpia de Sant Jordi cada 23 d’abril, el proper 23 de juliol com la majoria de poblacions catalanes. Serà una Diada carregada d’activitats presencials i online, que permetran reviure els sentiments característiques d’una jornada cultural única al món.

D’una banda, utilitzaran les xarxes socials per continuar difonent l’obra del pintor Francesc Llop i Marqués i de l’escriptor Manuel Pérez Bonfill, seguint la línia de la regidoria de cultura dels darrers mesos.

Al  matí, a l’edifici la C, hi haurà un treball intens a redós del llibre “El viatge de la Bruna”, de la Montse Pallarès, la Cinta Ramos i la Bruna Roca; se celebrarà el lliurament del concurs de pintura F. Llop per a alumnes de l’Escola Port-rodó, a la vegada que es presentarà una revista digital sobre la relació del pintor impressionista campredonenc amb 7 artistes. També organitzem activitats de bibliopiscina amb un taller de pintura de l’artista Cinta pintanúvols.

Al vespre, a part de les parades habituals de llibre s’ha organitzat un taller de hip-hop, una activitat d’explicació de lectura “Fem un cafè” i un concert musical per part del conjunt ampostí Camins de nit. Una diada carregada de flama literària per a tots els públics.

ACTES DE DIJOUS 23 DE JULIOL

“LA REPRESA DE SANT JORDI”

A L’EDIFICI LA C

 • 11.00 Presentació del conte “El viatge de la Bruna, del Pirineu al Delta de l’Ebre”, de Montse Pallarès, amb il·lustracions de Cinta Ramos i Pallarès, amb la participació de Bruna Roca i Ramos.
 • Lectura i representació d’aquest mateix conte per part dels joves participants al Campus d’estiu.
 • 11.30 Lliurament del premi i exposició de les obres guanyadores del Concurs de dibuix i pintura Francesc Llop i Marqués per a alumnes de cicle mitjà i superior de l’Escola Port-rodó, celebrat en confinament el passat 15 d’abril en commemoració del Dia Internacional de l’Art.
 • 11.45 Presentació d’una revista online sobre la relació del pintor Francesc Llop amb altres artistes contemporanis seus.

A LA PISCINA MUNICIPAL

Bibliopiscina

 • 12.00 Presentació del nou Punt de Llibre de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill.
 • 12.15 Taller de pintura per part de la Cinta pintanúvols, personatge artístic que representa la Cinta Ramos i Pallarès.
 • Parada de còmics i revistes juvenils de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill.

AL CARRER DE BENICARLÓ

 • 18.00: Parada de còmics i revistes juvenils de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill. Exhibició de números del còmic històric “Patufet”. Comentari explicatiu de les revistes.

Parada de llibres de segona mà a benefici de la caixa de solidaritat amb els presos polítics.

 • 18.30 Versembrant: taller de hip-hop.
 • 19.00 Activitat literària: Fem un cafè! (explica’ns les teues lectures).
 • 20.30 Activitat literària-musical amb el conjunt ampostí “Camins de nit”.

LA DIADA LITERÀRIA ONLINE

 • De 9 a 11 hores: activitats de promoció a les xarxes socials municipals de l’obra de Francesc Llop i Marqués (Campredó 1873 – Barcelona 1970). Vídeos explicatius sobre la seua figura i el paisatgisme als Països Catalans.
 • De 15 a 18 hores: activitats de promoció i recitació de l’obra poètica de Manuel Pérez Bonfill (Tortosa 1927-2018) a les xarxes socials municipals.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -