14.3 C
Amposta

Campins creu que no s’assolirà la immunitat del 70% de la població a l’estiu

La cap de Medicina Preventiva de Vall d'Hebron diu que fer eleccions el 14-F és un "atemptat a la salut pública"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, veu “pràcticament impossible” arribar a un 70% de la població immunitzada aquest estiu. “Ens ho hem de treure del cap”, ha dit a TV3. La doctora ha apuntat que com a molt d’hora aquesta immunitat s’aconseguirà a finals d’any i ha assegurat que durant tot el 2021 s’hauran de mantenir les mesures de seguretat. D’altra banda, ha considerat “un atemptat a la salut pública” que es facin eleccions el 14-F. Ha criticat en concret que es permeti que positius i contactes surtin de casa i que es pugui trencar el confinament municipal per anar a un míting. Davant d’això, ha dit que els sanitaris estan “esfereïts”.

Sobre la vacunació, Campins ha lamentat els problemes que hi estan havent en el subministrament de vacunes, tot i que ha afirmat que era “previsible” que això passés perquè ja passa en campanyes de vacunació normals. Ha afegit que el retard de Pfizer pot no ser tan greu si se soluciona en poc temps però ha alertat sobre el risc que finalment AstraZeneca retalli el subministrament ens els volums que ha indicat. “Si no se soluciona sí representa un problema molt important”, ha afegit.

Sobre el retard en la segona dosis en els ja vacunats amb una primera, ha valorat que si es compleix el termini marcat d’un màxim de 42 dies no té perquè haver-hi problemes. Tot i això, ha alertat del risc que suposen les noves variants i el fet que aquestes puguin penetrar més ràpidament per la manca de gent immunitzada. “Com menys persones protegides més possibilitats que hi hagi una fuita vacunal”, ha valorat.

Crítiques pel relaxament de mesures el 14-F

D’altra banda, Campins s’ha mostrat crítica amb que les eleccions al Parlament es puguin acabar celebrant el 14 de febrer i amb la manera com s’han plantejat. Ha rebutjat que les persones en quarantena puguin sortir a votar, quan ha recordat que s’està insistint molt en la necessitat de complir les quarantenes. El mateix, amb el confinament municipal. “Com volem que els ciutadans respectin les normes i recomanacions si per determinades situacions com les eleccions es relaxen?”, s’ha preguntat.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -