14.3 C
Amposta

Callau demana al ministre assegurar als productors de cítrics preus no inferiors als costos de producció

La senadora ha reclamat al ministre d’Agricultura accions concretes davant l’incompliment de la llei de la Cadena Agroalimentària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La senadora Vanessa Callau va interpel·lar ahir al ministre d’Agricultura, durant la seva compareixença a la Cambra Alta, sobre el malestar dels productors i pagesos de cítric arran dels preus pagats durant aquesta campanya, i el possible incompliment de la Llei de la Cadena Agroalimentària

Callau li ha demanat “accions concretes i efectives que ajudin als productors i pagesos de taronges, clementines i mandarines a afrontar la situació patida.”

“La llei de la Cadena Agroalimentària exigeix que el preu que reben els pagesos ha de cobrir, com a mínim, els costos efectius de producció i en aquesta campanya, sembla que no ha estat així”. Ha afirmat la senadora, que a la vegada li ha recordat al ministre que els sindicats agraris han denunciat que els preus que se’ls ha pagat era d’una mitjana entre 0,09 i 0,14 cèntims d’euro/kg, molt per sota dels costos de producció que se situaven en els 0,30 euros/kg.

Callau ha preguntat al ministre sobre les actuacions portades a terme davant aquest possible incompliment de la Llei  i les denúncies imposades als operadors que l’han pogut incomplir.

La producció aquesta campanya ha estat inferior a la dels darrers anys i els nivells de preus en origen també han estat molt per sota”. Ha apuntat Callau,  fets als quals també ha sumat “els efectes de l’Acord Econòmic i comercial de la Unió Europea amb la Comunitat d’Estats de l’Àfrica del Sud”.

Tot plegat, tal com ha explicat la senadora, ha provocat que “en molts casos el preu rebut per productors i pagesos hagi estat per sota dels costos de producció, ho hem vist a Alcanar i al País Valencià”.

El ministre en la seva resposta ha reconegut que no ha estat una bona campanya perquè les temperatures càlides no han afavorit el consum de cítrics i perquè les importacions provinents de Sud-àfrica han influenciat en el mercat espanyol.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -