14.3 C
Amposta

Bous i correbous, no gràcies!

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Maltractaments de diferents intensitats son els comportaments que causen dolor innecessari o estrès a l’animal sent els més extrems la mutilació i la mort. Ni festa ni tradició, quan una societat per xalar ha de recórrer al maltractament d’animals és que alguna cosa grinyola des de molt a dins.

Els defensors d’aquestes atrocitats s’amaguen sota el feble argument de la tradició i intenten amagar el maltractament que posen de manifest la cara més perversa de l’ésser humà. És una qüestió del segle passat i hem de passar pàgina com més aviat millor. L’article 3 de la Declaració Universal dels drets dels animals aprovada per l’ONU l’any 78 i que diu, cap animal serà sotmès a maltractaments ni actes de crueltat i si és necessària la seva mort, aquesta ha de ser instantània, indolora i sense cap angoixa.

“Compten, per diferents motius, amb la complicitat d’alguns alcaldes que fan costat a una de les majors vergonyes del territori”

Entendre que altres llocs que tenien tradicions ancestrals com aquestes la gran majoria ja han passat pàgina i la fiscalia les ha prohibit. Estic pensant amb el toro de la Vega que era mort a cops de llances els seus defensors son minoritaris però molt sorollosos, la cabra que tiraven del campanar, els gansos penjats que se’ls hi arrenca el cap, el toro jubilo que se li posa un instrument metàl·lic al cap juntament amb dues boles de foc, com a conseqüència l’animal pateix cremades greus i estrès i per últim la festa nacional, els toros, que va ser descrita pel Felix Rodríguez de la Fuente com, l’exaltació màxima de l’agressivitat humana. Podríem seguir perquè n’hi ha moltes que a poc a poc es van prohibint o modificant després de grans reflexions del territori on es troben.

Els correbous del Baix Ebre son molt coneguts en l’àmbit mediàtic perquè encara que son una minoria els defensors del nostre territori, fan molta fressa i compten, per diferents motius, amb la complicitat d’alguns alcaldes que fan costat a una de les majors vergonyes del territori. Segons Gandhi, la grandesa d’un poble o territori i el seu progrés poden ser jutjats i mesurats segons la forma en què es tracta als seus animals. Aquí tenim la grandesa del nostre territori. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -