14.3 C
Amposta

Bel presenta una iniciativa d’urgència per ajudar els municipis afectats pels aiguats al Montsià i Baix Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ferran Bel, portaveu del Partit Demòcrata al Congrés dels Diputats, presenta de forma urgent, avui mateix, una iniciativa parlamentària als efectes de que els municipis de la comarca del Montsià i Baix Ebre afectats pels aiguats puguin disposar del mateix tracte que s’ha donat a altres indrets de l’estat espanyol en situacions semblants, més enllà dels propis recursos i mesures que haurà d’implementar la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa reivindica que s’estableixin ajuts destinats per pal·liar els danys materials, personals, en habitatges i establiments industrials, mercantils, agraris, marítim-pesquers, turístics i d’altres. Així mateix, també reclama ajuts pels danys causats a les produccions agrícoles i ramaderes, així com a les instal·lacions d’aquestes explotacions. A la vegada, la iniciativa parlamentària també reclama beneficis fiscals i mesures laborals i de la seguretat social. La iniciativa també exigeix establir un règim d’ajuts a les entitats locals en situació d’emergència, així com per a la recuperació de les zones sinistrades.

La iniciativa també sol·licita que el Ministeri de Transició Ecològica faci totes les actuacions i inversions necessàries per la restauració del domini públic, hidràulic, marítim i terrestre de les zones afectades “amb la màxima celeritat possible”. Ferran Bel, ha qualificat el temporal de “devastador per a les Terres de l’Ebre, en especial per les comarques del Montsià i Baix Ebre” i ha demanat que s’agilitzi per part del govern espanyol, la intervenció i actuació del Consorcio de Compensación de Seguros. “És un moment crític, cal que les administracions estiguin a l’altura i responguin amb molta celeritat, des del Partit Demòcrata estarem amatents i contribuirem en tot el que sigui necessari”, ha conclòs Bel.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -