14.3 C
Amposta

Bars i restaurants deixaran d’ingressar 780 milions d’euros pel tancament de 15 dies, segons Pimec

La patronal veu insuficients els ajuts anunciats pel Govern, que només representen el 5% de la facturació que es perdrà

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Bars i restaurants deixaran d’ingressar 780 milions d’euros pel tancament de 15 dies que ha decretat el Govern per frenar la corba de contagis de la covid-19, segons càlculs de Pimec. La patronal assegura que aquesta xifra equival al 71% dels beneficis que té el sector en un any normal. Per això, l’organització empresarial reclama un esforç a la Generalitat per augmentar el pressupost de les ajudes anunciades de 40 milions d’euros. Segons el president de l’entitat, Josep González, aquesta quantitat no és suficient per rescatar els 44.000 establiments i preservar els 210.000 llocs de treball directes ja que només representa el 5% de la facturació que es perdrà.

“Hi ha una inseguretat constant i una certa improvisació”, ha retret González, que creu que les restriccions haurien d’haver sigut “més graduals” i que “no calia tancar”. A banda d’augmentar les ajudes, Pimec reclama una moratòria del pagament d’impostos i agilitat en la tramitació d’ERTO.

A més, González creu que el tancament de negocis hauria d’anar acompanyat de “campanyes de conscienciació” i de “mesures sancionadores” per les persones que no contribueixin a lluitar contra la propagació de la covid. També ha insistit en el fet que “no hi ha hagut contagis significatius als llocs de treball” sinó en l’entorn familiar.

“Davant d’aquesta desproporció donem tot el suport al Gremi de Restauració”, ha assegurat Pimec, que participarà en la manifestació d’aquest divendres de comerciants i restauradors convocada a plaça Sant Jaume. “Les pimes estarem presents al màxim nivell per donar suport al sector”, ha dit.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -