14.3 C
Amposta

Balfegó llança una campanya per la sostenibilitat, donant visibilitat a la seua comunitat de xefs

Índigo Balfegó, el nou espai per a xefs, reuneix més de 3.000 cuiners i desenvolupa les seves activitats amb el denominador comú de la participació i la comunicació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Balfegó acaba de llançar una campanya per la sostenibilitat, una de les àrees pilar d’aquesta empresa, en què anima tots els seus socis a comprometre’s, de manera voluntària però activa, amb diverses accions concretes en aquest àmbit durant el 2022.

Segons apunten des de Balfegó, “l’objectiu que persegueix aquest repte és contribuir a un entorn més sostenible a través del col·lectiu, el dels xefs i restauradors, per la seua fortalesa social com a inspiradors d’altres ciutadans”. Sota el lema “Converteix-te en el canvi que vols veure”, la campanya de Balfegó persegueix conscienciar, provocar un moment de reflexió perquè, des de les empreses i també a partir dels seus xefs, s’analitzi què poden aportar l’any que ve en matèria de sostenibilitat i ho portin a la pràctica mitjançant projectes i iniciatives concretes.

Ekaitz Apraiz, xef i gerent de Tunateca Balfegó, ha estat el primer participant del repte, llançant el seu compromís a continuar treballant a l’objectiu Residu Zero. “A Tunateca pesem les restes per anar reduint la quantitat de deixalles i treballem en l’aprofitament de totes les parts de la tonyina”, apunta Ekaitz. Per la seua banda, el propòsit de Jeroni Castell, xef de les Moles, per al 2022 és “ampliar l’hort biodinàmic i continuar treballant en altres projectes sostenibles com ara la instal·lació de plaques solars. Volem formar part del canvi i apostar cada cop més per la sostenibilitat i la gestió responsable”. Un altre exemple és Rafel Muria, del restaurant Quatre Molins, que ha introduït una màquina d’ozó per netejar, evitant així l’ús de productes químics.

Per a aquesta campanya, Balfegó ha desenvolupat vídeos interactius, on s’exposen diversos conceptes sobre sostenibilitat i medi ambient i els punts i raons fonamentals que donen suport a la iniciativa. “Com diu la campanya, inspirar els altres és un do i una responsabilitat perquè les decisions que prenguis seran el llegat que deixis i els xefs poden ser guies que mostrin el camí”, assenyala Juan Serrano, director general de Balfegó.

Club Índex de Balfegó

Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina roja de l’Atlàntic i el Mediterrani, va posar en marxa Índigo, nova fórmula de relació amb clients i amb la seua comunitat de xefs a tot el món, per tal de crear la major agrupació al voltant dels valors gastronòmics de la tonyina roja. La iniciativa aglutina inicialment més de 3.000 establiments de restauració tan nacionals com internacionals.

El nou Club Índigo de Balfegó es fonamenta en la comunicació i el coneixement compartit al voltant de la tonyina roja i pretén ser un espai de col·laboració encaminat a l’experimentació i, consegüentment, a la innovació i la creativitat amb aquesta espècie.

Club Índigo desenvolupa la seua activitat a través de diverses eines, tant presencials com en línia i amb el denominador comú de la participació i la comunicació, donant accés a l’experiència i la investigació de Balfegó al voltant de l’univers de la tonyina roja i el seu coneixement sobre la sostenibilitat social i mediambiental, les seues iniciatives i programes. Igualment, crearà jornades i fòrums i també facilitarà l’accés a fires o seminaris per permetre a les noves generacions de xefs accedir a coneixement nou i facilitar la relació entre professionals.

Dins de les seues activitats, Índigo organitzarà taules rodones per intercanviar punts de vista, no només sobre aspectes gastronòmics de la tonyina roja, sinó també en el desenvolupament de noves oportunitats de negoci. Igualment, la plataforma plantejarà reptes gastronòmics per incentivar la creativitat en la preparació de la tonyina roja i permetrà als seus socis accedir a informació de primera mà sobre nous llançaments de la companyia, com ara nous talls o diferents iniciatives sostenibles.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -