14.3 C
Amposta

Baixen a menys de la meitat els ingressats per Covid-19 a l’Ebre, però segueix la pressió a l’UCI

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre situa en 53 la xifra d’ingressats als hospitals per Covid-19 aquest dijous, dia 18 de febrer. Fa menys d’un mes, el 26 de gener, hi havia 118 ingressats. A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta actualment hi ha 10 ingressats per Covid-19 a planta i 22 a l’UCI, a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre hi ha 1 pacient amb Covid, a l’Hospital Comarcal d’Amposta 9 i al de la Santa Creu de Jesús 11. L’UCI de les Terres de l’Ebre, al Verge de la Cinta, té actualment 25 llits ocupats, 22 dels quals per Covid-19 (el 88%), i se’n poden habilitar 7 més, fins a 32, per tant, hi ha el 78% de l’UCI ocupada. Des de l’1 de gener hi ha hagut 39 defuncions a causa del coronavirus a les Terres de l’Ebre, 15 de les quals aquest mes de febrer. En total, les morts des de l’inici de la pandèmia son 165.

L’UCI ebrenca té actualment menys ingressats que a principis de febrer, quan es va arribar a una ocupació de 30 llits, 25 dels quals per Covid-19. La xifra d’ingressats va arribar a màxims el dia 26 de gener quan es van assolir les 118 persones hospitalitzades per Covid-19 a les Terres de l’Ebre. En aquell moment hi havia a planta de l’Hospital de Tortosa 25 persones positives, 20 més a l’UCI, 18 a l’Hospital d’Amposta, 3 al de Móra d’Ebre i 52 a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

Ara, la millora de les dades de la pandèmia a les Terres de l’Ebre, ja s’està traslladant lleugerament a les plantes dels hospitals, però no a l’UCI, ja que continua amb una alta ocupació. Malgrat això, ja s’està recuperant l’activitat habitual dels hospitals. A l’Hospital d’Amposta, al de Móra d’Ebre i al de la Santa Creu de Jesús l’activitat quirúrgica ja funciona amb normalitat. Als dos primers les consultes ja s’han recuperat i al tercer s’estan començant a reprendre. L’antiga residència de gent gran d’Amposta, que va acollir pacients amb necessitats de cures intermèdies, ja no està en funcionament. L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta segueix atenent com sempre la cirurgia urgent, oncològica i no ajornable, i la resta d’intervencions s’estan començant a recuperar.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -