14.3 C
Amposta

Aubà: “És una vergonya que el govern espanyol segueixi prohibint l’accés als estudis tècnics del Castor”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El senador ebrenc Miquel Aubà lamenta que el govern de l’Estat, format per PSOE i Podemos, hagi rebutjat la petició d’accés als estudis tècnics sobre el projecte Castor sol·licitats pel grup republicà.

Aubà ha recordat que el govern presidit per Sánchez ja havia rebutjat aquesta mateixa sol·licitud d’Esquerra en anteriors legislatures; i que fins i tot li van denegar a la comissió d’investigació del Castor al Parlament de Catalunya l’accés a diversos documents i estudis.

El senador republicà ha afirmat que “és una vergonya que el govern espanyol ens segueixi  prohibint l’accés als diferents  estudis del Castor”. Segons ell “queda clar que el Castor és una qüestió d’Estat, i per tant, independentment de qui governi a Madrid, no hi ha cap voluntat política de transparència, ni d’exigir responsabilitats”.

Davant el fet que el govern s’hagi negat a facilitar els estudis amb l’argument que estant afectats per procediments judicials oberts, Aubà ha fet saber que “demanarem al govern, mitjançant una pregunta per escrit, que ens digui quina és l’afectació judicial concreta de cada estudi sol·licitat”.

El senador republicà ha anunciat que “aquesta legislatura tornarem a demanar la creació d’una comissió d’investigació del Castor a les Corts espanyoles, com ja vàrem fer al Parlament de Catalunya, i així poder seguir exigint responsabilitats als qui van permetre la construcció i beneficiar-se d’aquest nyap que tants milions ens ha costat i costarà”.

Els estudis tècnics que ha sol·licitat el grup republicà són: “MBAL Tank Model for Amposta Field (Geostock, novembre 2006)”;  “Determination of the Maximum Reservoir Operatin Pressure (Geostock, novembre 2006)”; “Review of Reservoir Studies & Related Underground Engineering Issues (Geostock, novembre 2006)”; “Castor Structure Caprock Strength Estimate (Escal, març 2006)”; “Castor Project, Reservoir Evaluation (Sofregaz, septiembre 1998)”; i “Amposta Reservoir: Oil Reserves Study (DeGolyer&MacNaughton, gener 2006)”.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -