14.3 C
Amposta

Atorguen l’autorització administrativa prèvia al parc eòlic Ampliació Colladetes del Perelló

La central tindrà quatre aerogeneradors de 200 metres d'alçada i 13,37 MW de potència

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Acció Climàtica ha atorgat l’autorització administrativa prèvia i de construcció del projecte del parc eòlic Ampliació Colladetes al Perelló (Baix Ebre). És una central de 13,37 MW de potència i quatre aerogeneradors de 200 metres d’alçada, que s’ha de construir en sòl no urbanitzable. També s’autoritza una infraestructura d’evacuació, línies soterrades a 20 kV, una subestació transformadora (SET El Perelló) de 20/110 kV i línia aèria d’alta tensió a 110 kV. Ampliació Colladetes ha sigut l’únic projecte de renovables de les Terres de l’Ebre que s’ha regit pel decret d’emergència climàtica 16/2019. L’anunci de la sol·licitud d’autorització es va publicar el dia abans que el Govern publiqués l’actual decret de renovables.

El Departament eleva al govern el pronunciament sobre la sol·licitud d’autorització administrativa de construcció i la declaració, en concret, d’utilitat pública. Amb la normativa del decret 16/2019, la promotora Enervent no haurà de complir amb els requisits d’assolir el consens de la meitat dels propietaris, ni oferir un 20% de participació del projecte a l’àmbit local. Els quatre nous aerogeneradors del parc se situaran prop de la central Colladetes, una de les primeres que es va posar en marxa a Catalunya, el 1999.

Segons es publica al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), durant el termini d’informació pública s’han presentat 33 escrits d’al·legacions “amb idèntic contingut” presentats per diferents particulars, GEPEC-EdC i l’Associació Cultural d’Art i Respecte per la Natura (ACARN) que “considera insuficient el tràmit d’audiència amb els afectats per intervenir en el procediment d’autorització del projecte i es dubta del marc regulador de la seva tramitació administrativa”, perquè el projecte “formaria part d’un altre més gran, de més de 50 MW” i no competiria a ser tramitat per la Generalitat.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -