14.3 C
Amposta

Ascó rehabilitarà trinxeres de la Batalla de l’Ebre com a nou actiu turístic

L'objectiu de l'Ajuntament d'Ascó és recuperar la memòria democràtica i el patrimoni del municipi

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

El coordinador de Joventut de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, va presentar a l’abril l’oferta i les principals novetats dels Camps de Treball que la Direcció General de Joventut ha programat per aquest estiu. En concret, a les comarques ebrenques es realitzaran 7 Camps de Treball, un més que l’any 2019, amb un total de 122 places.

Un d’ells és nou pel que fa al municipi que l’acull. Aquest és el Camp de Treball d’Ascó, a la Ribera d’Ebre, on uns 20 joves catalans d’entre 14 i 17 anys ajudaran a rehabilitar les trinxeres de la Batalla de l’Ebre situades a la rodalia de l’ermita del Calvari. Aquest és un projecte del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i al qual va decidir sumar-s’hi el municipi d’Ascó.

Carolina Baiges Gabaldà, regidora de Turisme d’Ascó, ha explicat a Imagina Ràdio que el Camp de Treball es durà a terme des del 10 al 24 de juliol. “Intentem sempre sumar-nos a les iniciatives del COMEBE i aquest era un molt bon projecte per reprendre els treballs en matèria de memòria democràtica, ja que fa molts anys que no es fa res al poble en aquest sentit”, explica Baiges.

La voluntat de l’Ajuntament d’Ascó és atorgar una experiència enriquidora a la joventut amb la promoció de valors socials com la tolerància i la solidaritat amb l’objectiu recuperar el patrimoni i la memòria democràtica del municipi. “Ara tenim recuperats el Búnquer dels Reguers i el Campament del XV Cos d’Exèrcit, però encara tenim moltes trinxeres per a descobrir”, diu la regidora, que a més, afirma que no es podrà recuperar tot l’espai, ja que hi ha molts quilòmetres de trinxeres.

“Esperem poder recuperar 4 o 5 metres i poder-los senyalitzar i que puguin ser un atractiu turístic més”, diu Carolina Baiges, que assegura que, malauradament, serà inviable finalitzar durant aquesta legislatura els treballs que es començaran amb aquest Camp de Treball, però des del consistori pensen que aquest inici pot donar un impuls al fet que en un futur es vagin impulsant altres projectes per recuperar la memòria democràtica i el patrimoni asconec.

Què són els Camps de Treball? 

La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya organitza aquests camps que van dirigits, majoritàriament, a joves catalans d’entre 14 i 29 anys, i també hi ha alguns Camps que compten amb la participació de joves provinents d’altres llocs de l’Estat i d’arreu del món. Són activitats de voluntariat que consisteixen en fer projectes i serveis en una comunitat. Consten d’una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -