14.3 C
Amposta

Asco II inicia la 25a recàrrega de combustible

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
ACN L’Hospitalet de l’Infant .- La unitat II de la central nuclear Ascó s’ha desconnectat de la xarxa elèctrica la matinada d’aquest dissabte per començar els treballs de la 25a recàrrega de combustible que li permetran emprendre un nou cicle d’operació de divuit mesos. Segons l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) la parada té un pressupost de 23,3 milions d’euros i suposa la incorporació d’un miler de treballadors de diferents perfils i especialitats procedents d’unes 60 empreses de serveis. Durant l’actuació es renovaran una seixantena d’elements combustibles, el que suposa una mica més d’un terç dels que conformen el nucli del reactor.
Segons l’ANAV, la majoria de les actuacions tenen un caràcter preventiu. Entre altres coses, es preveu renovar el sistema de maneig del combustible, la inspecció de tubs per a corrents induïdes en els tres generadors de vapor i la substitució de quatre dels termoparells intranuclears. Aquests dispositius formen part de la instrumentació utilitzada per mesurar la temperatura de l’aigua a l’interior del reactor i determinar la seva potència.

- Advertisement -

També se substituirà una vàlvula de seguretat del pressionador i es farà la inspecció de les toveres de branca freda del vas del reactor. Així mateix, es durà a terme la revisió general de la turbina d’alta pressió i la implantació de millores a l’estació de tractament d’hidrogen de l’alternador.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -