14.3 C
Amposta

Ascó aprova un pressupost pel 2022 de 17 milions d’euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En l’última sessió plenària, l’Ajuntament d’Ascó va aprovar el pressupost municipal per l’exercici 2022, sense cap vot en contra: els sis vots a favor de l’equip de govern i tres abstencions corresponents als grups municipals de l’oposició.

Amb aquest tràmit, l’Ajuntament d’Ascó iniciarà el 2022 amb un nou pressupost mig milió superior al del 2021 fins a arribar als 17 milions d’euros. Aquests ingressos provenen principalment d’impostos de béns immobles de característiques especials i de l’IAE.

Aquest pressupost és el tercer elaborat per l’actual regidor d’hisenda i alcalde del municipi, Miquel Ribes Jornet, i és de caràcter continuista, però, segons assegura l’alcalde “es fa un gran esforç en la contenció del capítol 2 de despesa general”. Les partides amb més increment son les de transferències corrents i transferències de capital amb un increment de 146.114,2 € i 121.000 €, respectivament, respecte al pressupost del 2021.

Aquests increments repercuteixen en les partides destinades a inversió de l’organisme autònom Vídeo Ascó TV i la millora de les subvencions d’implantació de llocs de treball, adquisició d’habitatge i obres i reformes d’immobles.

Més de quatre milions d’inversió

Pel que fa al capítol d’inversió, aquesta partida s’incrementa amb 132.000 € respecte a l’exercici anterior, i segueix la línia dels exercicis anteriors en què s’està prioritzant la millora de l’hàbitat urbà, les polítiques de sostenibilitat, la cura del patrimoni i la millora de la mobilitat.

La part important d’aquest capítol (2,4 MEUR) va destinada a urbanisme. Durant el 2022 es preveu actuacions als carrers Estudi, Figuereta, Castell, Alta Castell, Reg, Unió, Ibèric, Escorxador i Fontxinxella. També es preveu l’adequació de part del passeig del riu entre el nou pas soterrat i la plaça del Riu. 635.000 euros es destinaran a millores en equipaments existents: una coberta per la plaça del Casal, unes quadres al Circuit de Sant Antoni, la rehabilitació de la façana de l’edifici nou de l’escola, l’adequació d’una nau com a aula taller, i una nova nau per la brigada i el manteniment del llaüt turístic Lo Roget.

En medi ambient, amb una partida de 450.000 euros, s’actuarà en 3 projectes principals: la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pavelló cobert i a les naus industrials, actuacions a la llacuna d’Ascó i l’adquisició d’unes màquines compactadores per la deixalleria.

D’altres actuacions que també s’han previst en els comptes de 2022 son la rehabilitació de les muralles d’Ascó (s’hi destinarà 135 mil euros) i la millora de camins, amb una inversió de 180.000 euros.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -