14.3 C
Amposta

Ascó acollirà aquest dissabte la presentació del llibre “Fray Pedro Mártir Sans Jordà, O.P: Les missions dominiques a la Xina”

L'historiador local Josep Serrano Daura revela nous aspectes de la vida del bisbe dominic Sant Pere Màrtir amb aquesta obra exhaustiva que amplia els coneixements sobre les missions catòliques a la Xina

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte, a les 17.30 hores, la Sala d’Actes de l’Ajuntament d’Ascó acollirà la presentació de l’obra literària “Fray Pedro Mártir Sans Jordà, O.P: Les missions dominiques a la Xina”. L’autor, l’historiador local Josep Serrano Daura, ha dedicat gairebé vint anys a aquest treball, ampliant els coneixements existents sobre la figura del bisbe dominic Sant Pere Màrtir.

L’obra, estructurada en tres volums i amb 9 capítols, ofereix una minuciosa aproximació biogràfica a Sant Pere Màrtir, nascut a Ascó el 1680 i martiritzat a Fuzhou el 1747. El contingut aborda les diverses etapes de la vida del sant, des del seu naixement fins a les missions de la Xina, on va exercir com a bisbe i va perdre la vida com a màrtir.

“Aquesta obra és fruit d’una proposta que em va fer el religiós asconenc Tomàs Biarnés Biarnés l’any 2004. Ha estat una oportunitat per realitzar un estudi aprofundit sobre la vida d’aquest sant, no només biogràficament, sinó també explorant la seva transcendència a la història de l’Església a la Xina”, destaca l’autor.

L’edició d’aquesta obra ha estat assumida per l’Ajuntament d’Ascó, amb el suport del regidor de Cultura, Josep Maria Raduà, qui destaca que “és una oportunitat per confegir un estudi extens i ben treballat, amb molta documentació i nova informació, sobre la figura d’un d’aquells asconencs universals per la seva trajectòria, en aquest cas, en el món de la religió i de les missions”.

La presentació del llibre comptarà amb una taula rodona amb la participació del doctor Marc Escolà, protonotari de la Universitat Europea d’Andorra; el doctor Josep Maria Sans Travé, de l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona; el frare Alejandro López, provincial dels Dominics a Espanya; i el doctor Xavier Baró, de la Universitat Internacional de Catalunya.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -