14.3 C
Amposta

Arriben els tests ràpids a les farmàcies: com funcionen i què fer amb els resultats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat les proves d’autodiagnòstic ràpid de la Covid-19 sense recepta mèdica. Aquestes proves son tests d’antígens i a partir d’aquest dijous dia 22 de juliol es podran comprar a les farmàcies. Estan pensades per ser utilitzades durant els set dies posteriors a la suposada infecció. La seua sensibilitat supera el 90% i podrà saber-se el resultat en 15 minuts. Es pot agafar la mostra a través del nas o la boca.

Qui podrà comprar els tests?

La novetat més important és que qualsevol persona podrà entrar a una farmàcia i comprar una prova d’aquestes. És equiparable a les proves actuals de fertilitat o embaràs, ja que també estarà permès fer-ne publicitat.

Quin preu tindran?

El cost de les proves dependrà del proveïdor, per tant, hi haurà competència. L’empresa distribuïdora del sector Rypo calcula que el preu oscil·larà entre els 3 i els 7 euros i que les vendes es triplicaran. Aquests productes no estaran subjectes a IVA.

Com s’interpreten els resultats?

Si apareix una única ratlla a l’altura de la C (control), és negatiu. Si n’apareixen dues, una a la C i una altra a la T (test), és positiu. També pot passar que no aparegui cap ratlla o que només en surti una a la T. En aquest cas, el test no és vàlid i s’ha de repetir.

Si dono positiu, què he de fer?

Si dones positiu en aquest test, t’hauràs de fer una prova PCR a la xarxa pública de salut en cas que tinguis símptomes. Fins llavors seràs un possible cas. Malgrat això, tinguis símptomes o no hauràs de fer l’aïllament de deu dies i posar-te en contacte amb el teu centre d’atenció primària (CAP).

I si dono negatiu?

Un resultat negatiu indica que no se t’han detectat les proteïnes del virus. Pot ser que no t’hagis infectat, però pot ser que sí. Per això, és recomanable repetir la prova al cap de dos o tres dies o fer-te una PCR. Això és important sobretot en persones que ja mostren símptomes compatibles amb la Covid-19.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -