L’Ametlla de Mar es prepara per a la 13a edició de les Jornades del Peix de la Llotja i l’Arrossejat, que tindran lloc del divendres 4 d’octubre fins al diumenge 13 d’octubre. Durant aquests dies, un total d’11 restaurants oferiran menús especials amb el peix i l’arròs com a ingredients protagonistes. Els restaurants que participaran són: el Astillero, el Bandarra, el Molí dels Avis, el Pescador, la Serra, la Subhasta Espai Gastronòmic, les Veles, lo Nou Marina, el Mestral, el Pica Pica i la Plaça Nova.
Coincidint amb les jornades, se celebrarà també la XXXVIII Diada de l’Arrossejat el diumenge 13 d’octubre als porxos de l’edifici de l’antiga llotja de pescadors. Aquesta festa gastronòmica és la més emblemàtica de l’Ametlla de Mar i la més antiga de les que s’organitzen al municipi. Va néixer l’any 1984 quan l’Ajuntament calero va decidir promocionar l’arrossejat, un plat tradicional dels pescadors que cuinaven arròs amb el brou del peix capturat durant la jornada de pesca. Amb els anys, l’arrossejat s’ha anat consolidant i actualment és un dels plats més valorats a la gastronomia de l’Ametlla de Mar.
Redacció