14.3 C
Amposta

Arranca l’elaboració d’un pla de gestió i usos del patrimoni cultural de Flix

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Cultura de la Generalitat i el Museu de les Terres de l’Ebre, juntament amb l’Ajuntament de Flix i l’Associació la Cana han iniciat l’elaboració d’un pla de gestió i usos del patrimoni cultural de Flix, el qual s’espera que durant els pròxims mesos estigui enllestit per posteriorment desenvolupar tot un seguit d’actuacions concretes.

L’acord d’aquesta gestió se signà el passat mes de desembre de 2020 entre el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Flix, els dos ens que finançaran el projecte, amb l’objectiu de definir l’orientació i l’estratègia per a millorar la gestió i la rehabilitació dels elements patrimonials del municipi mitjançant la redacció d’un projecte museístic de gestió global. Com ja detallà al seu dia el Consorci, el projecte té com a finalitat avaluar i establir un pla d’usos, així com garantir un programa de gestió del patrimoni cultural i històric de Flix.

Els béns on es vol actuar són el conjunt de patrimoni industrial de la Colònia Fàbrica de Flix, on es troben espais emblemàtics com el QuartelilloLo Casino, les cases dels encarregats i del director, els edificis residencials, diversos refugis antiaeris o el magatzem de l’estació ferroviària. Així mateix les tasques també contemplen el Castell de Flix, el Molí d’Oriol i els jaciments arqueològics de Sebes o els Castellons, entre d’altres.

El passat divendres, 5 de febrer, es van acabar d’acordar les actuacions que es duran a terme en els pròxims mesos mitjançant una reunió a l’Ajuntament de Flix que comptà amb l’assistència de Francesc Barbero, batlle de Flix, Jaume Masip, president de l’Associació la Cana, Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, director-gerent del Museu de les Terres de l’Ebre, i Adelina Casanova, arquitecta encarregada d’elaborar el pla.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -