14.3 C
Amposta

Aprovat pel plenari el canvi de nom de Sant Carles de la Ràpita, aviat la Ràpita

L'oposició retreu al govern municipal que hagi començat a canviar els logos oficials amb el nou topònim

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El plenari de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) han aprovat el canvi de nom del municipi que passarà a ser la Ràpita. La proposta ha rebut els vots a favors dels deu regidors de l’equip de govern municipal (ERC) i una regidora no adscrita han votat a favor. Els sis regidors de Junts, PSC, i Més Ràpita hi ha votat en contra. Llegeixen el 73% d’abstenció com un desinterès general de la població pel debat sobre el topònim i han retret al govern municipal que hagi començat a canviar els logos oficials, amb el nom la Ràpita, abans de la votació d’aquest divendres. Un cop superat el període d’exposició pública, la Generalitat rebrà l’expedient i un cop es publiqui al DOGC, la Ràpita serà el nom oficial de la població.

El debat previ de la proposta de canvi de nom s’ha allargat prop de dues hores al ple d’aquest divendres a l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. El govern municipal ha defensat que han complert amb l’acord pres per tots els grups municipals abans de la consulta: si una de les opcions rebia el suport de més del 20% del cens, s’assumia “sense mirar cap a un altre costat”, però si això no passava, el debat es duria al ple, després d’analitzar els resultats del procés democràtic, perquè cada regidor es posicionés després d’analitzar els resultats.

El tinent d’alcalde, Albert Salvadó, ha recordat que “mai havia estat un requisit” que es pogués tirar endavant el canvi de nom sense aquest 20% i ha assegurat que “qui digui això, és un mentider”. També la regidora no adscrita, Francina Molina, ha donat suport al canvi de nom assegurant que, tant si agrada com no el resultat, s’ha de respectar, en aquest cas l’opció ‘La Ràpita’, amb 2.246 vots.

En canvi, per Junts, el debat sobre el canvi de nom no hauria d’haver arribat al ple, o s’hauria “d’haver quedat a un calaix” com ha defensat el portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández. La portaveu de Junts, Helena Queralt, ha considerat que més de 9.000 veïns es van quedar a casa i que l’abstenció del 73% s’havia de llegir com que el debat del canvi de nom “no interessava” a la ciutadania. “Sentim que no tenim legitimitat i el suport per entomar una responsabilitat tan gran com és la de canviar el nom del nostre poble”, ha argumentat.

Per a la portaveu del PSC, Rosa Anglès, que els noms oficials ens “minimitzin” és una pràctica habitual, com passa amb el FCBarcelona. “El Barça no ha canviat el seu nom oficial”, ha exemplificat. “El logotip de les regidories és una ‘R’ però per a sorpresa de tothom ja només va acompanyat de la Ràpita”, ha recriminat Anglès, un fet que també han retret Hernández i Queralt per cartells o altres promocions d’activitats de l’Ajuntament, recentment.

Un cop acabat el plenari, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat que amb el canvi de nom ha guanyat el municipi i ha fet valer els ciutadans que van participar en la consulta, on es van posicionar “clarament”, amb un 67,5% dels vots, a favor del canvi del topònim. “Ho hem escoltat i ho hem traslladat en forma d’acord de ple”, ha insistit. “Oficialment ens direm la Ràpita”, ha afegit. Per a què això passi, la Generalitat ho aprovarà definitivament amb l’aprovació al DOGC. Caparrós ha reconegut que li hauria agradat que “tot el plenari hagués respectat la democràcia i els resultats clars i rotunds que van expressar els rapitencs i rapitenques, i que tots els regidors haguessin respectat les regles del joc”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -