14.3 C
Amposta

Aprovat el pressupost 2022 de Tortosa després d’acabar el termini de la qüestió de confiança

L'alcaldessa retrau a l'oposició que "només vulguen destruir i bloquejar" i que això hagi provocat perdre un mes de termini per poder aplicar els comptes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des d’avui, el pressupost municipal de l’Ajuntament de Tortosa per al 2022 ja és plenament vigent. Després que l’alcaldessa Meritxell Roigé se sotmetés el 5 de gener a una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels comptes, que aleshores no va prosperar, el pressupost ha quedat automàticament aprovat en haver finalitzat el termini legal d’un mes per tal que es presentés un govern alternatiu mitjançant una moció de censura, opció que no s’ha produït.

Per aquest motiu, l’alcaldessa ha lamentat avui, coincidint amb la formalització automàtica del pressupost, que l’oposició ha fet perdre un mes a la ciutadania de Tortosa: “hem patit, una vegada més, el bloqueig a l’acció de govern. Només es posen d’acord en oposar-se al govern municipal, però són incapaços de generar cap acord en positiu. Es demostra que és molt fàcil destruir, però és més difícil construir. I queda clar que no tenen cap model de ciutat ni cap proposta viable per tirar endavant Tortosa, més enllà de voler aconseguir la cadira de l’alcaldia”, ha argumentat. En el mateix sentit, el primer tinent d’alcalde, Enric Roig, ha denunciat que l’oposició “continua instal·lada en el no pel no, fet que suposa una falta de respecte per la ciutadania. Volen fer prevaldre els interessos partidistes per damunt del que necessita la gent de Tortosa en un moment de recuperació econòmica. Molt soroll, per a què? No han sigut ni responsables, ni coherents, ni solidaris”, ha expressat.

Amb l’aprovació del pressupost, l’Ajuntament de Tortosa ja pot disposar dels gairebé 4 M€ de majors ingressos previstos per a aquesta anualitat. Recursos que es podran posar a disposició de la ciutadania a través de diversos serveis. Entre aquests, destaca l’increment dels recursos disponibles en matèria de despesa social. També, un important paquet d’inversions per a reposició a la via pública. El manteniment d’accions per a la recuperació del nucli antic, entre les quals, una major aportació a la rehabilitació d’edificis. Una nova edició dels Bons Tortosa, amb 400.000 euros en vals de descomptes als comerços locals. O les aportacions a les EMD i els pobles, amb un increment del 20%. També es pot iniciar ja la tramitació per a la redacció del nou Pla de mobilitat sostenible i segura, així com la tramitació dels projectes per a la reforma de l’avinguda de la Generalitat i per a la construcció de la pista d’atletisme a Jesús, entre d’altres.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -