14.3 C
Amposta

Aprovat el manifest institucional de rebuig al transvassament a Santander

El manifest aprovat per unanimitat sosté que la gestió i els objectius de les polítiques d’aigua de qualsevol govern han de contemplar els principis de la DMA de la Comissió Europea

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar ahir, per unanimitat, el manifest institucional de les Terres de l’Ebre de rebuig al transvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigua del riu Ebre a Santander. El manifest sosté que la gestió i els objectius de les polítiques d’aigua de qualsevol govern han de contemplar els principis de la Directiva Marc d’Aigües (DMA) de la Comissió Europea, una directiva que té com a objectiu fonamental la prevenció del deteriorament de l’aigua, la seua recuperació i el manteniment en bon estat dels rius, les zones humides, les costes i les aigües subterrànies de tota Europa.

“Autoritzar el transvasament a Santander quan està en discussió el tercer cicle de planificació del pla hidrològic de l’Ebre 2021-2027, significa continuar amb les velles polítiques basades en més regadius i embassaments per posar en marxa nous transvasaments emmascarats com a minitransvasaments, el que significa afeblir més el riu Ebre”, va manifestar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.
D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar les bases i la convocatòria de subvencions per a projectes d’interès cultural i manteniment del teixit associatiu 2020, amb una dotació pressupostària de 25.000 euros. Pel que fa al termini de presentació dels projectes és fins al 30 de setembre. També es va aprovar la convocatòria de la 15a edició del Premi Solidaritat i la 17a del Premi Jove.

Quant al Premi de Solidaritat és dirigit a entitats públiques o privades que desenvolupen iniciatives d’àmbit social o solidari al Baix Ebre. Aquest premi té una dotació econòmica de 1.500 euros i el termini de presentació de sol·licituds és fins al 30 d’octubre. Pel que fa al Premi Jove, s’estructura en dues modalitats: una de caràcter excepcional amb motiu de la Covid-19 per a projectes que hagin estat organitzats per entitats juvenils o joves d’entre 16 i 30 anys, amb una dotació de 750 euros i una altra per a projectes realitzats per joves d’entre 16 i 30 anys o entitats juvenils destinats al jovent del Baix Ebre, també amb una dotació de 750 euros.

El plenari també va aprovar, per unanimitat, la sol·licitud d’una subvenció destinada al programa Treball i Formació, Joves tutelats i ex-tutelats i una altra subvenció per la convocatòria extraordinària Covid-19 del programa Treball i Formació.

En un altre ordre de coses, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar les bases i la convocatòria per la formació d’una borsa de treballador/a familiar, així com de tècnic/a de reactivació econòmica.

Finalment, en la sessió plenària es va incorporar a la corporació comarcal l’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe (Esquerra Republicana), en substitució de Virgínia Borràs, mentre que va renunciar al càrrec de conseller comarcal el socialista Enric Roig. Roig va recordar que va prendre possessió el juliol del 2015 i va destacar la seua voluntat de treballar per la comarca i la ciutadania del Baix Ebre.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -