14.3 C
Amposta

Amposta vol evitar “faltes de respecte i crits” als plens

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el ple ordinari de juliol, d’aquest dilluns al vespre, l’Ajuntament d’Amposta limitarà a través del Reglament Orgànic Municipal (ROM) els temps d’exposició, rèplica i contrarèplica dels punts de l’ordre del dia de les sessions plenàries municipals. L’alcalde Adam Tomàs defensa que es volen evitar situacions “del mandat anterior” on hi va haver “insults, crits i faltes de respecte a l’equip de govern i altres membres de l’oposició”. Excepte als plens de pressupostos, es limitarà el temps d’exposició a sis minuts, les intervencions dels portaveus municipals a tres minuts, i els torns de rèplica a dos minuts. El plenari de juliol també preveu una modificació pressupostària per fer diverses inversions en enllumenat i clavegueram i per recuperar la celòquia del Castell.

La modificació del ROM preveu una limitació de màxim de sis minuts per a l’exposició del punt de l’ordre del dia o la moció. En el cas dels plenaris de pressupostos serà de vint minuts. També es regulen les intervencions de cada portaveu a un màxim de tres minuts (en els plens de pressupostos serà de deu minuts) i tindran dos minuts per al segon torn de rèplica de cada grup municipal. Els ponents que hagin fet l’exposició del punt de l’ordre del dia podran intervenir al final de cada torn de paraula, amb una duració màxima de quatre minuts en el primer torn, tres minuts en el segons torn – en l’aprovació dels pressupostos municipals, la primera intervenció final pot ser d’onze minuts i la segona de sis minuts-.

Només el president del ple podrà concedir un torn d’al·lusions que no excedirà en cap cas al minut per cada grup municipal o regidor/a no adscrit/a al·ludit. Per a Tomàs és una norma que vol “garantir el respecte que la institució mereix”. L’alcalde d’Amposta s’ha ofert a retirar la modificació del ROM de l’ordre del dia “si hi ha un compromís de comportament ètic i respectuós per part de tots els grups municipals, permeten que cadascú defensi les seves idees però sempre des del respecte”.

Un altre dels punts de l’ordre del dia és la modificació del pressupost número 23, de prop de 2,5 milions d’euros. El 70% d’aquesta quantitat es destinarà a millorar l’enllumenat de tres carrers i avingudes – amb 515.000 euros- i a recuperar la celòquia del Castell –amb 600.000 euros-, actuació per a la qual també es compta amb una subvenció de l’1,5% Cultural del govern espanyol.

També es preveu destinar 48.500 euros per substituir la xarxa de pluvials al carrer Palau i Quer, 48.500 euros per substituir el clavegueram del carrer Dos de Maig o 48.500 euros més per al clavegueram d’altres carrers del municipi. S’invertiran 78.500 euros en millora de camins, 105.000 euros per a la conservació de l’edifici de la piscina municipal, 48.500 per a la repavimentació de diferents vies públiques, 16.800 euros per a adquirir vehicles per a la Brigada Municipal, o 45.000 euros per al soterrament de les línies elèctriques. Completen les propostes dues partides de 50.000 i 110.000 euros per al transport adaptat i el servei d’atenció domiciliària, respectivament.

El ple de juliol també portarà a aprovació el pla econòmic i financer 2019-2020, requisit exigit al consistori ampostí per haver trencat la regla de la despesa en el pressupost del 2018. L’Ajuntament d’Amposta tenia un endeutament del 40% però mig milió d’euros d’estalvi net i 5 milions d’euros de romanent que han destinat a inversions. “El pla demana contenir les inversions i no tocar el romanent de tresoreria però el que no farem serà tenir sis milions d’euros de romanent al calaix, immobilitzats sense fer res”, ha defensat Tomàs.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -