14.3 C
Amposta

Amposta rep gairebé 630.000 euros dels Next Generation per a la millora energètica de la biblioteca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament Amposta rebrà 628.618 euros de fons europeus Next Generation per a la rehabilitació energètica que es fa dins les obres de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó. Aquests recursos s’han concedit del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol. Segons explica l’alcalde Adam Tomàs a través de les xarxes, “aquesta subvenció se suma als 400.000 euros que el Departament de Cultura també ens ha atorgat”.

A la biblioteca s’està duent a terme una reforma integral del seu edifici. Una obra amb un pressupost d’1.147.000 euros per millorar el sistema tèrmic, eliminar les barreres arquitectòniques i reorganitzar els espais per adaptar-los als usos actuals. Per tant, gairebé s’han aconseguit els diners per sufragar tota l’actuació, en concret, 1,028 milions d’euros. Per tot plegat, Tomàs s’ha mostrat satisfet: “Satisfets de seguir apostant i ser reconeguts com a un ajuntament que fa estalvi i eficiència energètica”.

La subvenció dels Next Generation està inclosa en la convocatòria del Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics de titularitat local (Pirep local), inclòs al Pla de Recuperació del govern espanyol. En total, finançarà 405 projectes a la província de Tarragona dels 1.065 presentats, escollits d’acord amb criteris de qualitat arquitectònica, solidesa, governança, enfocament integral, innovació i oportunitat.

L’objectiu de les intervencions a finançar és reduir més del 30% el consum d’energia primària no renovable. Els projectes seleccionats registren un enfocament integral de la rehabilitació, basat en els principis de qualitat que promulga la Llei de qualitat de l’Arquitectura.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -