14.3 C
Amposta

Amposta rep 86.000 turistes durant el 2022

Segons xifres de l’Agència Catalana de Turisme, el nombre de visites que va rebre la ciutat van créixer un 5,7% respecte el 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant el 2022, prop de 86.000 turistes van visitar Amposta. Són dades facilitades per l’Agència Catalana de Turisme, que representen un creixement del 5,7% respecte a l’activitat generada durant el 2021. Les va presentar dimecres 1 de febrer l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i el regidor de Turisme, Pep Simó.

Ho van fer a la celòquia del Castell, “perquè aquest és un dels indrets que més interès desperten entre els visitants”, assenyalava l’alcalde, “i forma part del conjunt de la façana fluvial, que estem posant en valor des de l’Ajuntament a través de diferents projectes com el finançat amb Fons Next Generation que convertirà les antigues cases del castell en un espai de restauració i incorporarà una embarcació al riu”. “De fet, la principal consulta que rep l’Oficina de Turisme és on s’agafa l’embarcació per recórrer el riu”, destacava Tomàs, “i no podia ser que Amposta no en tingués”.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i el regidor de Turisme, Pep Simó

L’alcalde també va destacar que el creixement més important (del 35,9%) s’ha produït en els turistes d’origen internacional. Provenen, principalment, del mercat francès (19,7%), Països Baixos (18,9%) i Itàlia (10%). “La pandèmia ens va posar al mapa i va fer que se’ns descobrís com a turisme de proximitat”, va dir l’alcalde, “i això, juntament amb el Delta de l’Ebre i atractius naturals com la Via Verda, ens fan atractius als turistes”.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Pep Simó, va voler destacar l’oferta de rutes turístiques que ha articulat l’Oficina de Turisme els darrers anys. “Vam començar amb la pandèmia i del 2021 (quan 144 turistes van realitzar les rutes) i el 2022 (quan les van fer 447) s’ha triplicat la demanda”, assenyalava Simó, “és perquè per enguany hi ha un increment tant amb nombre de rutes com el període en què es realitzaran”. “Totes les rutes han despertat molt l’interès dels visitants perquè permeten conèixer Amposta i el seu patrimoni amb un guia que explica moltes curiositats”, afegeix Simó.

En concret, Turisme programarà tres tipus de rutes diferents:

  • Urbana per Amposta: 31 rutes (tots els dissabtes i ponts d’abril a desembre)
  • A la Torre de la Carrova: 11 rutes (tots els diumenges d’abril a desembre)
  • Al Poble Nou del Delta: 13 rutes (tots els dijous des de finals de juny a 15 de desembre)

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -