14.3 C
Amposta

Amposta regularà l’accés gratuït a la platja de l’Eucaliptus aquest estiu

La població d'Amposta haurà de pagar per accedir al Trabucador amb vehicle, si finalment la Ràpita aprova les taxes que regularan l'accés

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’obertura del confinament comarcal aquesta Setmana Santa per a les bombolles de convivència ha omplert de visitants les Terres de l’Ebre i, en concret, el Delta de l’Ebre. L’allau de vehicles a la zona del Trabucador i l’Eucaliptus ha alertat tant a les administracions públiques com a la població en general. Cues i cues de cotxes, furgonetes i autocaravanes han massificat el Trabucador, una zona especialment vulnerable després dels greus efectes que han causat els temporals com el Gloria i el Filomena.

En aquest sentit, els ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i Amposta, Costes de la Generalitat i de l’Estat i el Parc Natural del Delta de l’Ebre ja fa temps que estan duent a terme reunions perquè existeix un objectiu comú que és el de regular l’afluència de visitants en aquesta zona del Delta.

En referència a aquesta problemàtica, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha parlat amb la redacció d’Imagina Ràdio i ha assegurat que aquest estiu no serà possible obligar els visitants a pagar una taxa per accedir a la platja de l’Eucaliptus, com sí que farà l’Ajuntament de la Ràpita al Trabucador. “Anem justos per aquest estiu, perquè no és fàcil aprovar les ordenances”, diu Tomàs, que afegeix que “no té sentit que solament la Ràpita ho reguli perquè la gent podrà aparcar el vehicle a terme d’Amposta i accedir a peu al Trabucador”.

Així mateix, el batlle d’Amposta insisteix en el fet que s’ha de treballar més enllà de l’àmbit local, ja que totes les administracions coincideixen a dir que és necessària una regulació: “És un tema que no està tancat i seguirem treballant perquè pensem que la decisió ha de ser en l’àmbit del Delta”. De cara a aquest estiu Adam Tomàs ha assegurat que des de l’ajuntament es posaran persones per a controlar els vehicles que accedeixin a la platja de l’Eucaliptus: “El que segur que farem és ficar gent a regular, perquè si nosaltres no podem arribar a un acord amb la resta d’administracions, això pot comportar que hi hagi una allau de vehicles com hem vist aquesta Setmana Santa”. Tomàs ha insistit que el problema està en la dificultat administrativa que té gestionar un tema mancomunat entre els dos termes municipals, per tant, ha confirmat que se seguirà treballant per arribar a un acord conjunt que no preveu que arribi abans de sis mesos.

Per la seua banda, l’Ajuntament de la Ràpita ja ha anunciat que durà a terme una prova pilot durant els mesos de juliol i agost per regular l’afluència de vehicles al Trabucador, dotant l’espai d’un control d’accés, un punt d’informació i de gestió turística, serveis sanitaris i tres zones d’estacionament. Aquest consistori establirà tres tipus de taxes: els cotxes hauran de pagar 5 euros, les caravanes o autocaravanes 8 i les motos 3 euros. Els diners obtinguts s’invertiran pel manteniment de la zona del Trabucador, és a dir, per fer front a les despeses de la regulació i per a la conservació de l’espai natural. Els rapitencs i rapitenques no hauran de pagar perquè comptaran amb una bonificació del 100%, per aquesta raó, la població d’Amposta i de la resta de la comarca del Montsià hauran de pagar com qualsevol altre visitant, almenys durant aquests dos mesos de prova.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -