14.3 C
Amposta

Amposta presenta un pressupost de 29,5 MEUR per al 2022, un 2,6% menys que enguany

El consistori preveu 5,7 MEUR en inversions, 2 dels quals finançats pels Fons Next Generation

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El plenari de l’Ajuntament d’Amposta debatrà en el ple del pròxim dilluns els comptes de 2022 que sumen 29,5 milions d’euros, un 2,6% menys que els comptes del 2021 en què es comptabilitzava un préstec de 6 milions d’euros constituït enguany. Les inversions previstes ascendeixen a 5,7 MEUR, 2 dels quals finançats pels Fons Next Generation que el consistori destinarà a un projecte turístic fluvial. Adquirirà una embarcació elèctrica i rehabilitarà les cases del Castell com a zona de restauració i oci. També es construirà el gimnàs Soriano-Montagut, es rehabilitarà la Biblioteca, es renovarà la gespa del camp de futbol annex o s’urbanitzarà la darrera fase del polígon de l’Oriola.

La construcció del gimnàs Soriano-Montagut costarà 260.000 euros, la meitat finançats pel departament d’Educació. La rehabilitació de la Biblioteca té una nova partida de 360.000 euros que se sumen a la inversió prevista al pressupost 2021 i que superarà el milió d’euros. Una altra inversió destacada són els 1,1 milions d’euros que es destinaran a la urbanització de l’última fase del polígon de l’Oriola, i els 290.000 euros per renovar serveis bàsics del barri del Grau.

També es destinaran 26.000 euros per adquirir una deixalleria mòbil, 25.000 euros per una nova embarcació per al Club Nàutic o 100.000 euros per renovar la gespa del camp de futbol annex. A la via pública s’invertiran 50.000 euros per suprimir barreres arquitectòniques i 260.000 euros en conservació (també de camins). 300.000 euros es destinaran a la millora de la xarxa de clavegueram.

Quan a les despeses, es manté la partida de personal (baixa menys de mig punt respecte enguany) però es preveu incorporar nous llocs de treball, un tècnic/a de participació ciutadana, un tècnic/a mediambiental o un nou tècnic d’educació infantil per a la nova aula a la llar d’infants la Gruneta.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha destacat l’augment dels recursos que provenen d’altres administracions superiors perquè totes les regidories han fet “un esforç” per presentar projectes a totes les subvencions de Diputació de Tarragona, la Generalitat, l’Estat i Europa a què s’han pogut acollir. Això ha permès “que moltes de les inversions i projectes es financen amb recursos que no venen directament de la butxaca de la ciutadania d’Amposta”, ha remarcat. Les transferències corrents, les subvencions corrents i les subvencions de capital han incrementat un 30,01% aquests recursos.

El consistori manté la pressió fiscal de la ciutadania, congelant taxes i impostos, i fent una provisió de fons de 200.000 euros per la pujada de l’IPC, “pràcticament sinònim a fer una rebaixa d’impostos”, com ha detallat Tomàs. L’endeutament consolidat es manté sobre el 50% i es mantenen els ajuts a l’emprenedoria i treball, comerç, cultura, esports i suport a les famílies amb pocs recursos.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -