14.3 C
Amposta

Amposta presenta dos projectes als fons europeus per valor d’1,1 milions d’euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta vol aconseguir fons europeus a través de dos projectes per descarbonitzar la ciutat d’un import total d’1,1 milions d’euros. Ho ha detallat l’alcalde Adam Tomàs a la redacció Imagina Ràdio. El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha obert la primera convocatòria per repartir 1.000 milions d’euros dels fons europeus Next Generation entre els ajuntaments.

Els municipis que tenen entre 20.000 i 50.000 habitants i que compten amb transport públic poden presentar-se a la convocatòria que tanca el 30 de setembre i permet finançar projectes licitats des del 20 de febrer del 2020. Els dos municipis ebrencs que s’hi volen presentar son Amposta i Tortosa. Els diners podran cobrir fins a un 90% del cost dels projectes, amb una petició mínima de subvenció de 200.000 euros. Les iniciatives hauran de complir amb els objectius establerts al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència aprovat per la Comissió Europea, i estar acabats, a tot estirar, el 31 de desembre del 2024.

En concret, l’Ajuntament d’Amposta presentarà els dos projectes dins de la segona línia que va destinada a impulsar la mobilitat saludable, i permet finançar la creació de zones per a vianants o carrils bici, la implementació de serveis de transport a demanda (carsharing, patinets…), o la construcció d’aparcaments que evitin que la gent agafi el cotxe per anar al centre.

Els dos projectes ja estan sobre la taula del Govern Local, però s’adaptaran per poder-los presentar a la subvenció europea amb la intenció d’agilitzar la seua execució. Adam Tomàs, ha explicat que el primer projecte és millorar el barri del Grau amb un pressupost de 400.000 euros. En concret, es tracta de convertir tots els carrers en prioritat invertida, “volem passar dels carrers asfaltats als carrers empedrats per pegar-li la volta al barri urbanísticament i donar prioritat als vianants”, diu Tomàs. És un projecte que ja existeix a una part del barri, per tant, la intenció del consistori és ampliar-lo amb aquesta subvenció.

El segon projecte que presentaran és la creació d’un pàrquing dissuasiu a la zona de l’Hospital Comarcal i carrils bici que passin pel carrer Itàlia i el carrer França i que uneixin amb el carril bici de l’avinguda Josep Tarradellas. Aquest projecte puja a 700.000 euros. Segons l’alcalde, “la intenció d’aquest segon projecte és unir la zona esportiva i educativa amb el carril bici ja existent i amb el pàrquing dissuasiu”.

Adam Tomàs ha afirmat que presentaran els dos projectes per separat, ja que, segons apunta l’alcalde, hi ha més probabilitat de què almenys s’accepti un dels dos. Malgrat que compleixen tots els requisits, si no s’acceptessin cap dels dos, l’ajuntament els presentaria novament, amb les pertinents modificacions, a la convocatòria que s’obri l’any 2022.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -