14.3 C
Amposta

Amposta incrementa fins a 200.000 euros la partida dels pressupostos participatius

La convocatòria de 2022-2023 permetrà seleccionar fins a quatre propostes d'un màxim de 50.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els pressupostos participatius “Tu fas Amposta!” dels anys 2022 i 2023 amplien la partida pressupostària municipal en 50.000 euros, passant dels 150.000 de l’edició anterior als 200.000 euros i, com a principal novetat, centren les propostes en els barris de la ciutat. Es posa el focus d’atenció en les associacions de veïns i veïnes per a la generació de propostes i des de l’ajuntament asseguren que hi haurà, com a mínim, quatre iniciatives que es duran a terme.

L’alcalde, Adam Tomàs, ha explicat que “els pressupostos participatius tenen un model viu que s’’a anat adaptant a les propostes que han sorgit de les sessions participatives amb la voluntat, no només de millorar el model participatiu, sinó també que s’assembli cada cop més al que ens demana la ciutadania”. Sobre centrar les accions als barris, la regidora de Participació, Carla Bonfill, explicava que “fins ara ens centràvem en una mirada general de ciutat i en aquesta tercera edició volem treballar a més petita escala i centrar-nos en els barris, d’on des de les assemblees informatives de barris que ja hem engegat hem vist que poden sorgir propostes interessants”.

Els pressupostos participatius d’Amposta son de caràcter bianual, amb un any de debat, decisió i votació de les propostes i un any d’execució, en aquest cas serà l’any que ve, el 2023. L’objectiu principal és involucrar a la ciutadania en la presa de decisions sobre una part dels recursos públics. A banda, amb els pressupostos també es vol detectar les necessitats de la ciutadania, el que posteriorment ajuda al consistori a planificar la despesa municipal.

En la passada edició dels pressupostos participatius d’Amposta van sorgir un centenar de propostes, entre les quals n’hi havia una vuitantena de vàlides. Quant a la votació, aproximadament un 12% de la ciutadania major de 16 anys va votar alguna de les iniciatives. En les dues edicions passades, dels pressupostos participatius van sorgir accions com la rehabilitació de la façana fluvial o la recuperació de la Val de Zafán. Aquest últim, concretament, s’ha acabat incorporant a un projecte territorial de Via verda entre Tortosa i la Ràpita.

Calendari

El 10 de juny s’engegarà el període de generació de propostes, que s’allargarà fins al 31 de juliol. Durant aquest procés, es podran presentar les idees, tant en línia com de forma presencial. En aquest segon punt, es duran a terme sessions de participació presencials amb les associacions o col·lectius veïnals. Tanmateix, les entitats de la ciutat també disposaran d’una sessió específica. Posteriorment, de l’1 d’agost al 30 de setembre es validaran les propostes i finalment, el procés es tancarà amb la fase de votació, que serà al novembre i desembre. Un cop escollides i publicades les quatre propostes guanyadores, es constituirà una comissió de seguiment dels diferents projectes.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -