14.3 C
Amposta

Amposta fa balanç positiu de les primeres festes amb pandèmia i toc de queda nocturn

Les activitats solidàries de les Festes Majors 2021 recullen més de 18.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Activitats infantils, concerts, nits de ball, música per a joves i activitats taurines. Del 13 al 22 d’agost, Amposta ha celebrat les primeres festes majors amb Covid-19, amb un programa d’activitats adaptades a la normativa del moment, que han inclòs el toc de queda d’una a sis de la matinada. “Això no ha impedit que fem unes festes majors dignes d’Amposta, amb diversitat d’oferta”, assenyala l’alcalde, Adam Tomàs, qui també ha remarcat l’elevada participació en les activitats, esgotant-se les entrades a gran part de les activitats, així com el compliment de les normes de seguretat. “Cal agrair a la ciutadania el comportament modèlic durant les activitats de les Festes Majors”, assenyala, “si hi ha imatges de moments on no s’ha complert, han sigut puntuals i s’han solucionat immediatament”. “Per un 5% de possibles incompliments no podem penalitzar el 95%, que s’ha fet excel·lent”, diu. “Les ampostines i ampostins ens han demostrat que quan empoderes la ciutadania, quan la corresponsabilitzes, i quan la fas copartícep de les coses, majoritàriament respon de manera positiva; i per això les Festes han estat tot un èxit”, clou.

Per la seua banda, el regidor de Festes, Ramon Bel, qui agraeix també la participació de la ciutadania i el seu comportament, ha volgut realçar la quantitat de diners recaptats amb les quatre activitats solidàries de les Festes Majors 2021. En total, s’han recollit 18.195 euros en quatre activitats diferents i, destinats a quatre entitats diferents. Així, el concert de Dàmaris Gelabert, a benefici d’Apasa, va vendre 1.345 entrades i va recollir un total de 6.725 euros. Pel que fa al Concert dels 80P, a benefici del projecte Emma, va vendre 602 entrades i va recollir 3.010 euros. Pel que fa als dos concerts que la Lira va oferir amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, es van vendre 889 entrades i es van recaptar 4.460 euros que es destinen íntegrament a aquesta entitat. Finalment, el concert de cloenda de Festes Majors, el Concert Nino Bravo in Memoriam, ofert per la Fila, va recaptar 4.000 euros amb la venda de 800 localitats. Tota la taquilla també es destina a la Unió Filharmònica.

Quant als actes taurins, el regidor de Bous, Marc Fornós, també s’ha mostrat satisfet tant per l’assistència (es van esgotar els abonaments i les entrades abans de començar) així com el desenvolupament de les activitats.

El pregó, a càrrec de Rosa Mari Beltri

Rosa Mari Beltri va ser l’encarregada de pronunciar el pregó de les Festes Majors, que enguany es va traslladar al parc dels Xiribecs amb la voluntat de poder assegurar el compliment de totes les mesures de seguretat i distanciament social i garantir un aforament suficient. Rosa Mari Beltri va pronunciar un emotiu discurs, en què va fer un repàs per la seua trajectòria vital i, especialment, professional al capdavant del Frankfurt Querol al llarg de 50 anys. Abans del pregó, va tenir lloc la presentació de representants de Festes Majors, tant els juvenils com els infantils.

El pregó de Festes va comptar amb traducció simultània en llengua de signes, com ja es va fer el 2019, i que enguany s’emmarca dins de les accions i activitats d’Amposta Ciutat Diversa, un projecte que també es va recordar al foc de final de festes amb la presència de la bandera de l’arc de Sant Martí.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -