14.3 C
Amposta

Alliberen 5 dones i detenen 10 persones per tràfic i explotació sexual a Amposta i l’Aldea

L'organització obligava dones a prostituir-se en pisos ubicats a Amposta i l'Aldea i també les obligava a consumir i vendre drogues a clients i toxicòmans

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal transnacional dedicada a l’explotació sexual de dones en pisos d’Amposta i l’Aldea. En l’operació han estat alliberades cinc dones i s’han detingut deu persones, decretant l’ingrés a presó de la responsable de l’organització i de dos integrants més. Les víctimes eren captades al Paraguai amb falses ofertes de feina per treballar en la cura de persones grans. Un cop a la península, per pagar el deute contret amb l’organització, eren prostituïdes en pisos de cites ubicats a Amposta i l’Aldea, on també eren obligades a consumir i vendre substàncies estupefaents a clients i toxicòmans.

Els agents van fer quatre entrades en pisos de cites d’Amposta i dues més en pisos ubicats a l’Aldea. En els diferents registres policials, s’han intervingut 8.605 euros en metàl·lic, 19 grams de cocaïna, dues balances de precisió, sis telèfons mòbils, un ordinador portàtil i diversa documentació.

La investigació va començar quan els agents van rebre diverses informacions de l’existència d’una organització criminal dedicada, presumptament, a l’explotació sexual de dones en pisos de les Terres de l’Ebre. Després de diverses indagacions, els agents van poder constatar que l’entramat estava dirigit per una dona d’origen paraguaià que residia a la capital del Montsià. L’organització comptava a Paraguai amb col·laboradors, que solien ser familiars de la principal responsable, encarregats de seleccionar i captar dones que vivien en situacions de gran desemparament i vulnerabilitat, a les quals oferien la possibilitat de viatjar a Catalunya per treballar en la cura de persones grans.

L’organització, amb la col·laboració d’una agència de viatges de país sud-americà, traslladava a les dones amb avió fins a Barcelona, amb escala prèvia a França. La mateixa agència era l’encarregada de proporcionar a les dones les instruccions i els diners necessaris (aproximadament 2.000 euros) per solucionar amb èxit l’encreuament de fronteres. Un cop a França, i després de tornar els diners a personal de l’esmentada agència, les dones viatjaven a l’aeroport del Prat, ​​on eren recollides per l’organització i traslladades a Amposta.

Quan les dones eren allotjades en algun dels pisos de l’entramat, prenien consciència de l’engany sofert i de la inexistència d’una oferta de treball real. Aquí rebien la notícia del deute econòmica contret amb l’organització, que havien de saldar exercint la prostitució en els pisos de cites de què disposaven. A vegades, i per garantir la varietat en l’oferta als seus clients, la responsable de l’organització recordava amb altres proxenetes l’intercanvi de dones. A més, les víctimes eren obligades a consumir i vendre substàncies estupefaents als seus clients i als altres compradors, fet que els agents van poder constatar en un dels pisos que s’havia convertit en un punt de venda per a toxicòmans.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -