14.3 C
Amposta

Aliments barats i nutritius

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Càpsula 26. Salut i bons aliments. 25 gener 2021

Aliments barats i nutritius

NOEMÍ: En contra del que algú pugui pensar hi ha força aliments barats i que són molt nutritius…

JORDI:És realment factibletenir una alimentació sana i equilibrada comprant aliments a molt bon preu sense tenir que recórrer a aliments cars. De fet, hi ha aliments de proximitat, econòmics i de fàcil accés que haurien de ser bàsics a les llars per la quantitat de nutrients que aporten. En veiem alguns.

Els LLEGUMS són aliments fonamentals en la dieta is’haurien consumir entre tres o quatre vegades a la setmana. Les llavors de la família de les lleguminoses aporten poques calories, un alt contingut en fibra i proteïna vegetal.

LaCARXOFA, que és rica en vitamina C així com en minerals com el magnesi i el potassi i que reforça o protegeix el sistema immunitari.

La COLIFLOR que amés de fibra, vitamines C i K i minerals com el potassi i el manganès, aporta un antioxidant present en diversos vegetals de la família de les crucíferes, com les cols de Brussel·les o el bròquil.

El PEBROT vermell té un altíssim contingut en vitamina C i beta-carotens (la provitamina A), essencials per protegir el sistema immunitari.

La TARONJA té un alt contingut en vitamina C i en fibra i minerals essencials com el magnesi, el potassi, el calci i el ferro.Millor  prendre la taronja sempre sencera per així aprofitar la seva fibra.

La MAIRE és un aliment nutritiu i econòmic. És un peix blanc molt baix en calories i en greix, amb un alt contingut el proteïnes de bona qualitat i en minerals com el calci, el fòsfor i el potassi.

Entre els peixos blaus, la SARDINA destaca pel seu alt valor nutritiu i pel seu preu ajustat. La sardina conté més d’un 5% de greix, concretament àcids grassos poliinsaturats que destaquen per les seves propietats cardiosaludables.Esrecomanable consumir peixos blaus entre dues i tres vegades per setmana, com per exemple el seitó o el verat, que també presenten un preu ajustat i nombrosos beneficis nutricionals.

El POLLASTRE és una carn blanca molt recomanable. A més de proteïnes d’alta qualitat i fàcil absorció, el pollastre és baix en greixos i ric en vitamines fonamentals com la A, la B6 o la B12. És a més, fàcil de digerir i d’incorporar a la dieta.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -