14.3 C
Amposta

Alginet aposta per l’educació per canviar el rumb de Deltebre

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
J.V.- Més Deltebre-ERC va celebrar ahir una trobada amb la comunitat educativa de Deltebre per tal de presentar-los la seva proposta educativa en matèria d’educació. A la trobada van participar representants de les escoles, AMPA i famílies del municipi. Una presentació que va anar a càrrec de Salvador Fornós, mestre jubilat i número 9 de la candidatura i de la mestra Vanessa Callau, número 4 i actual regidora a l’ajuntament, respectivament.
Tots dos van presentar una diagnosi de la situació educativa que viu el municipi com a resultat d’un intens treball de camp, visita a les escoles i la pròpia realitat social fruit de les seves experiències docents. Els republicans van presentar un ambiciós projecte educatiu que sota el nom de Pla Educa Delta (hereu del Pla Educatiu d’Entorn) abarcarà tot l’espectre formatiu dels 0 als 18 anys del municipi. Un projecte que tindrà com a eix central el Consell Escolar Municipal i del qual sorgiran 5 àmbits d’actuació: l’educació de 0-3 anys, l’educació primària i secundaria, els ensenyaments artístics, les famílies i les equipaments educatius. En resum, un pla que dotaran amb 200.000€  i més recursos personals i tècnics per fer front a les necessitats educatives i socials de Deltebre.
Pel candidat de Més Deltebre-ERC, Joan Alginet, l’educació no s’ha contemplat mai com una prioritat de l’Ajuntament i “ens hem limitat a complir amb les obligacions de manteniment dels centres sense anar més enllà”. Per Alginet, apostar per l’educació i creure’s que l’Ajuntament és un actor estratègic al costat dels centres, AMPES, famílies i alumnes serà determinant per canviar el futur. “Volem convertir Deltebre en un poble educador. I per a conseguir-ho, hem d’aportar molts recursos econòmics i humans.” Va afirmar Alginet.  “L’educació, i el Pla Educa Delta seran una de les prioritats del nostre govern”, va sentenciar.
A nivell d’equipaments, Joan Alginet va proposar la construcció d’un pavelló annex a l’Institut de Deltebre, dotar de vestuaris el Casal d’Esport lo Salat i de fer peatonal en horari lectiu l’àmbit de l’Escola Assumpció. Pel que  fa a l’Institut, l’acció pública que més ha condicionat el futur de Deltebre segons el candidat republicà, va proposar un pacte entre ajuntament i departament per tenir mòduls formatius adaptats a les necessitats de Deltebre i el Delta, com ara la sostenibilitat, l’hosteleria, el turisme o sector primari. 
A la trobada va participar també Montserrat Perelló, directora dels serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre que ha valorat molt positivament la corresponsabilitat que proposta Més Deltebre-ERC per tal d’avançar totes les administracions juntes en situar als i les alumnes com a eix central de l’acció de govern.
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -