14.3 C
Amposta

Alerten de nou d’una estafa que suplanta l’Agència Tributària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els delictes de suplantació d’identitat estan a l’ordre del dia. Cada cop es van donant més casos i, per descomptat, cada cop son més les companyies que han de fer front a aquest tipus d’estafes. Per exemple, un dels casos que ha tornat ha estat la nova campanya de smishing que ha suplantat l’Agència Tributària.

Un cop més, l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE) ha alertat d’aquesta nova campanya, com també ho han fet els Mossos d’Esquadra. En aquest avís, asseguren haver descobert una nova onada de smishing per part de ciberdelinqüents que suplanten la identitat de l’Agència Tributària.

El missatge fraudulent de l’Agència Tributària

En aquest cas, una vegada més, s’ha vist com algunes persones han rebut un missatge en què s’havia suplantat la identitat a l’Agència Tributària. En aquest SMS, hi havia un enllaç, el qual portava fins a una web perquè els usuaris facilitessin les seues dades bancàries, per suposadament, rebre un reemborsament d’impostos.

Mesos abans de la campanya de la renda d’enguany, ja es va avisar d’aquests SMS fraudulents que suplanten (smishing), en aquest cas, l’agència. Però un cop més, tornen a l’escena. Des de l’INCIBE donen una sèrie de recomanacions per evitar caure al parany dels ciberdelinqüents:

  • No accedeixis als missatges d’usuaris desconeguts o que no hagis sol·licitat, esborra’ls directament.
  • No contestis aquests SMS en cap moment.
  • Aneu amb compte en fer clic sobre enllaços, encara que siguin de contactes coneguts.
  • Si l’SMS té un enllaç i aquest et redirigeix ​​a la descàrrega d’una app, no la descarreguis en cap cas.
  • Si tens dubtes, consulta directament amb l’entitat implicada a través dels canals oficials.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -