14.3 C
Amposta

Alcanar ret homenatge les dones del món rural del municipi amb motiu del 8M

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el marc del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament d’Alcanar ha volgut posar en valor el paper de la dona en el món rural d’Alcanar, ja que, “sense el seu treball, hauria estat impossible d’arribar a on som ara o, si més no, hauria estat diferent”. Fruit d’aquest treball compartit ha nascut l’exposició itinerant “El paper de les dones en el món rural d’Alcanar”, que avui s’inaugura i que es podrà visitar en dinou comerços i també en tres equipaments municipals.

L’Àrea de Desenvolupament Local, des del projecte Alcabàs, treballa per a enfortir i dinamitzar el teixit comercial del municipi. “Per aquest motiu, és important que en aquesta acció, amb la qual es dona visibilitat al paper de les dones en els treballs del camp, hi participen i s’hi impliquen els comerços de la localitat”, ha explicat Maribel Ramon, regidora de Polítiques d’Igualtat.

Per a unir aquestes dues línies d’acció, l’equip d’Alcabàs ha preparat una exposició itinerant de fotografies antigues en què les protagonistes principals són dones que han estat part rellevant del món rural, fent tasques tan diverses com collir, fer pinyol, segar i batre cereals, arrancar les males herbes o empeltar, per exemple.

A més, a través del codi QR que acompanya cada imatge o del text anàleg, podem conèixer la història que hi ha darrere d’aquestes fotografies i acostar-nos a la història recent del nostre poble. L’exposició és itinerant, ja que les fotografies es poden trobar pels diferents aparadors dels establiments adherits a la campanya. Així, es descentralitza la localització d’aquestes fotografies i s’hi fan partícips els comerços, amb la qual cosa s’arriba a més gent.

Amb aquesta acció, de la qual podrem gaudir fins al 31 de març, l’Àrea de Desenvolupament Local vol aconseguir dinamitzar el comerç i crear un flux de persones que ajudarà a fer que els aparadors de les botigues tinguin més mirades de les habituals.

Tots els actes d’Alcanar pel 8M:

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -