14.3 C
Amposta

Alcanar és pioner en la formació d’agents anticovid a l’alumnat de l’institut

La formació consisteix a entendre com actua el virus i donar indicacions per a prevenir contagis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Institut Sòl de Riu d’Alcanar és el primer de Catalunya en formar els seus estudiants com agents anticovid, un projecte pilot endegat per l’Ajuntament d’Alcanar, els departaments de Salut i Joventut de la Generalitat, el Consell Comarcal del Montsià i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Ja han començat les primeres formacions impartides per la tècnica de Salut del Consell Comarcal del Montsià. “L’alumnat està emocionat amb la idea de contribuir a reduir el risc de rebrot al municipi”, explica Meritxell Ulldemolins, regidora de l’àrea, la qual ha estat present en aquestes primeres sessions.

La formació consisteix a entendre com actua el virus i donar indicacions per a prevenir contagis, com ara col·locar-se la mascareta, mantenir la distància de seguretat, fer un bon rentat de mans o ventilar bé les habitacions i sales. “Tanmateix, es pretén conscienciar sobre la importància de respectar les regles del joc en espais d’oci”, afegeix Victòria Salvadó, tècnica de l’ASPCAT, qui també ha assistit avui a les xerrades.

Des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament també s’ha entregat una carta d’agraïment a cada estudiant i una xapa #STOPCOVID. “Crec que aquesta formació em serà molt útil per a protegir-me a mi i a la meua família, especialment als iaios”, comenta un alumne.

La idea d’aquest projecte va néixer des de la Regidoria de l’àrea, després d’impartir-se aquest estiu una formació d’agents anticovid dirigida al jovent del municipi i en la qual es va constatar que els joves es perceben a ells mateixos com uns dels principals portadors del virus. “La idea del projecte és empoderar-los i fer-los passar a l’acció, allunyant-los de l’estigmatització que en alguna  ocasió han sofert”.

Així doncs, des de l’Ajuntament es va sol·licitar a l’ASPCAT que formés en la temàtica a la tècnica de Salut del Consell Comarcal. D’aquesta manera ella ha pogut impartir les xerrades a l’alumnat de l’institut. Ara el Departament de Salut està treballant per implementar aquesta formació a altres instituts del territori i de Catalunya.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -