14.3 C
Amposta

Alcanar entrega els premis del IX Certamen de Treballs de Recerca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Andrea Bort Monné amb el treball “Què fem amb el plàstic? La problemàtica dels residus plàstics a Alcanar i propostes per reduir-los” ha estat la guanyadora del Certamen de treballs de recerca que enguany arriba a la seua novena edició. El segon premi ha estat per a Éder Barreda Ramon per ‘Els mitjans de comunicació locals’ i el tercer per a Unai Soler Abella amb ‘Els canareus als camps nazis’.

Els altres treballs que han participat en el certamen han estat el de Caterina Ortiz Fibla ‘Cranc blau a les Terres de l’Ebre. Propostes i solucions per a l’espècie invasora’ i ‘La construcció de la identitat ebrenca a través del periodisme esportiu’ de Joan Reverter Vives.

L’acte d’entrega de premis del certamen, organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar amb la col•laboració de la coordinació pedagògica de l’Institut Sòl-de-Riu, va tenir lloc al Verger de la Mestra Gual en petit format, el matí del dissabte 5 de desembre, i es va poder seguir en directe a través de les xarxes socials institucionals de Facebook i Instagram.

El certamen premia els treballs de recerca de segon de batxillerat i reconeix l’esforç dels estudiants en aquesta primera experiència de recerca. L’objectiu és remarcar el treball que desenvolupen els centres educatius de secundària i difondre les investigacions sobre el nostre municipi, publicant-les al bloc de la Biblioteca pública Trinitari Fabregat d’Alcanar.

Maribel Ramon, regidora d’Educació, durant l’acte es va dirigir als i els participants del certamen: “és un orgull que joves com vosaltres tingueu la inquietud d’investigar en tot allò que és i sentim nostre, i també que avui cediu al nostre municipi els vostres treballs, que passaran a formar part del fons documental de la Biblioteca Trinitari Fabregat i es podran consultar al seu bloc”.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar i regidor de Cultura, també va felicitar a tots els joves participants “per sortir de la zona de confort, intensificar la recerca, i buscar fonts d’informació locals en els seus magnífics treballs”. Així mateix, va fer un agraïment a l’equip de bibliotecàries “per conservar i fer possible que aquestes publicacions i les de les edicions anteriors puguin arribar a tothom.”

Les persones que han format aquest jurat i que han valorat i puntuat els treballs són: Carme Caballer, directora de l’Institut Sòl de Riu; Joan-Josep Sancho, exdirector de l’institut i persona molt vinculada al món educatiu; Xavi Barrera, president de l’AFA de l’institut i mestre de l’Escola Joan Baptista Serra; Hermínia Marí, qui va ser directora de l’Escola Marjal de Les Cases; Tomàs Camacho, professor de l’institut durant molts anys i impulsor d’aquest certamen; Sefa Ulldemolins, mestra jubilada i excap d’estudis de l’Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar i Jordi Cervera, regidor de festes i tradicions de l’Ajuntament d’Alcanar.

Els premis que es van atorgar van ser 500 euros per a la primera classificada, 300 euros per al segon i 200 euros per al tercer.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -