14.3 C
Amposta

Alcanar engega una campanya per a promoure l’adopció de gats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Alcanar conjuntament amb les protectores aGOSaGATS i ENGRESCATS han iniciat una campanya de conscienciació ciutadana, a través de les xarxes socials i la ràdio local, per a promoure l’adopció de gats amb el lema ‘Adopta un gat amb un passat i dona-li el millor futur’. L’objectiu d’aquesta campanya és arribar a la població perquè l’adopció siga el mitjà principal d’adquisició de mascotes.

Mercè Fischer, regidora de Benestar animal de l’Ajuntament d’Alcanar explica que “l’adopció és una alternativa que a l’hora d’adquirir un animal de companyia beneficia a tots: a la família, a les entitats de protecció animal i, per descomptat, al mateix gatet o gateta”. Tot i això, l’adopció al nostre país no és una opció majoritària a l’hora d’adquirir una mascota, malgrat que és una de les millors formes de reduir la població d’animals abandonats.

A més, els gats adults, malalts o amb alguna discapacitat no s’adopten i les entitats de protecció animal han de confiar en associacions estrangeres per trobar-los llar.

Cal trencar els mites que envolten aquestes adopcions: un gat adult s’adapta i en uns mesos es comporta com un gat que ha estat tota la vida a casa; un gat malalt pot viure molts anys, només se l’ha de cuidar com es faria amb un cadell que desenvolupa una malaltia. A més, un gat que no s’hi veu o li falta alguna pota és un gat normal. “La capacitat d’adaptació d’aquests gats és impressionant i us assegurem que en unes setmanes no us n’adonareu”, destaquen des d’aGOSaGATs.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -