14.3 C
Amposta

Alcanar celebrarà les I Jornades de la Cultura de l’Aigua amb motiu del centenari del pou de la Verge

Xerrades, exposicions, cinema i visites guiades formaran part de la programació per donar a conèixer la història local lligada a l’extracció de l’aigua

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Alcanar ha organitzat per als mesos de gener a juny les I Jornades de la Cultura de l’Aigua amb motiu del centenari del pou de la Verge, que recordem està inclòs dintre de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer la història del pou i la seva estreta relació amb els veïns i el municipi, a més de promoure l’ús eficient dels recursos hídrics.

La programació inclourà visites guiades als pous i motes entre els tarongers per mostrar com s’aprofitava l’aigua i com ha evolucionat el regadiu, xerrades amb la ponència “Efectes i actuacions en l’economia local en la situació de canvi climàtic”, a càrrec del biòleg Gabriel Borràs i taules rodones amb el títol “L’interès social de l’aigua”, a més de comptar amb exposicions, cinema i selecció bibliogràfica.

El regidor de Cultura, Xavi Barrera, ha indicat que aquestes I Jornades de la Cultura de l’Aigua volen donar a conèixer i preservar la història canareva relacionada amb els pous, regadius i l’extracció de l’aigua. En aquest sentit, assenyalava “que s’ha organitzat una programació per a difondre aquesta part de la nostra història i cultura, amb diferents activitats obertes per a poder arribar a tots els veïns i veïnes”.

Per la seva banda, la regidora de Projecció de Poble, Mar Sancho, ha destacat que “és important treballar per a conservar i difondre el nostre patrimoni històric i la nostra identitat com a municipi, que no es podria entendre sense el paper dels pous”. Segons afegia aquestes construccions no només eren un punts per extraure l’aigua, sinó que també eren espais de socialització on els veïns i veïnes aprofitaven per a relacionar-se.

Exposició fotogràfica

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la ciutadania perquè aporti fotografies antigues i històriques relacionades amb les motes, sèquies, pous, basses o altres elements relacionats amb l’extracció de l’aigua, per tal de poder crear una amplia exposició d’imatges.

Barrera comentava que “és important comptar amb la col·laboració dels canareus i canareves perquè ens ajuden a crear una extensa exposició fotogràfica que mostri la nostra cultura i tradicionals al voltant de l’aigua”.

Les persones interessades a aportar fotografies poden dirigir-se a l’estudi de fotografia Espuny Fotògraf de dilluns a dijous de 9 a 13h i de 17 a 20h, amb data límit 15 de gener de 2024. La digitalització de la imatge es farà al moment en aquest establiment i les persones s’emportaran les seues fotografies.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -