14.3 C
Amposta

Alcanar, Aldover i l’Aldea es queden sense bous i responsabilitzen al Govern

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre mostra el seu profund “desacord i malestar” amb la Delegació del Govern de les Terres de l’Ebre, després de saber que s’han denegat les sol·licituds d’autorització per organitzar festes amb bous, que els ajuntaments d’Aldover, l’Aldea i Alcanar havien sol·licitat el passat mes de març.

Aquestes sol·licituds, segons diu l’agrupació en un comunicat, es van presentar “tenint en compte la darrera resolució publicada al DOGC pel departament de Salut i que contemplava la represa de les festes de cultura popular i tradicional on s’engloben les festes de l’àmbit dels bous”. Al mateix temps, asseguren, aquests ajuntaments s’han implicat i “han fet un gran esforç” per aplicar totes les mesures sanitàries exigibles per a poder organitzar “amb tota la seguretat” aquests actes taurins.

Des de l’entitat, i així ho van exposar als alcaldes i alcaldesses durant la darrera cimera d’alcaldes celebrada el passat dia 22 de març, han encoratjat als ajuntaments a intentar iniciar i recuperar les festes amb bous “com més aviat millor”. Argumenten que el seu sector “és el que més i pitjor ha sofert la paralització de la cultura al nostre país i entenem que en aquests moments teníem les eines suficients per a poder iniciar l’activitat sempre dintre de les mesures sanitàries pertinents”.

En el comunicat, diuen que “un cop més hem estat menyspreats envers la resta de cultura popular i tradicional, i sobretot hi ha mancat voluntat política per a donar una mica d’oxigen als organitzadors i aficionats de les festes amb bous”. Per tots aquests motius, volen denunciar públicament “el menyspreu que existeix cap a la festa dels bous per part del Govern de Catalunya”.

Per altra banda, expliquen que “mai ho hem tingut fàcil, sempre ens ha tocat lluitar molt, tot i que des de la nostra posició sempre hem tingut la mà estesa per buscar acords, per modernitzar la festa i per a demostrar a tothom que la festa dels bous és una modalitat festiva inclosa al catàleg d’activitats legals de la cultura popular i tradicional catalana”.

Per tot això, en els pròxims dies emprendran reunions novament amb tots els alcaldes de tots els pobles que fan bous a Catalunya, coordinat tot pel front d’alcaldes i també han sol·licitat ja una reunió amb la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre per a fer arribar el seu malestar, i “per a fer-los sabedors de les pròximes accions que des de l’Agrupació estem preparant perquè la festa dels bous sigui tractada com es mereix, ja que entenem que la represa de l’activitat taurina que nosaltres defensem es pot fer i amb les mesures de seguretat establertes resultaria tant o més segura, que moltes altres activitats culturals i tradicionals permeses, i així ho demostrarem”.

Conclouen que només “fa falta que els nostres representants polítics siguin valents i deixin organitzar actes amb bous, ja que només d’aquesta manera podríem donar un alè d’aire al sector ramader i podrem tornar a emocionar-nos veien als bous als nostres pobles i ciutats”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -