14.3 C
Amposta

Alba Benedicto encapçalarà l’agrupació d’electors Movem Tivissa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

No són les primeres eleccions de la tivissana Alba Benedicto. La seva experiència política es remunta l’any 1999. Va ser coordinadora de Joventut a l’Ajuntament, membre de la Revista Tivissa i de la Comissió de Cultura. També ha estat sòcia i presidit la Societat Obrera de Tivissa. l el 2007 es escollida Regidora, la regidora més jove de la Ribera d’Ebre.

La seva experiència laboral i activista l’ha desenvolupat posteriorment al Camp de Tarragona on va ser tècnic polític assessorant i acompanyant a regidors i alcaldes. També a nivel nacional ha estat candidata jove en dues ocasions a les eleccions al Parlament, i dirigit la Revista Jovent. El 2011 va ser cap de llista al Congrés per la demarcació de les Terres de l’Ebre. Després de 3 anys apartada de la política activa, Benedicto ha fixat la seva residència fa uns mesos a Tivissa i agafa el repte d’encapçalar aquesta nova candidatura. Aquests darrers anys ha estat Presidenta de HAMMADA, l’associació d’amics i amigues del poble sahrauí. Ha participat de moviments feministes i de la PAH als seus inicis al Camp de Tarragona. És sòcia de la Plataforma pel Transport Públic i Ecologistes en Acció.

Professionalment és Coordinadora al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre de l’ACNUR, l’Agència Humanitària de Nacions Unides que protegeix les persones refugiades. També és una autónoma interminent, que busca consolidar un projecte de costura ética i sostenible.

“Som un grup de persones transversal, de diferents edats i sensibilitats amb una prioritat en comú, treballar pel Municipi. Cal canviar la manera de fer política a Tivissa. Volem ser partícips d’aquesta nova etapa que s’obre al Municipi, aportant una visió des de la diversitat. Entenem la diversitat com la major riquesa que tenim com a comunitat, hem de saber aprofitar-la. Podríem haver-nos presentat baix unes sigles, hauria sigut més fàcil però volem trencar amb aquesta inèrcia perquè creiem que el més útil pel Municipi és crear un grup completament municipalista, Tivissa al centre de les decisions”, explica Benedicto.

La gran aposta de Movem Tivissa és la participació ciutadana: “aquest ha de ser el mandat del poble” afirma Benedicto. Participació, consens i diàleg, “els veïns i veïnes hem de poder participar de la vida política, prendre part de les decisions que ens afecten en el dia a dia.” Per això veuen necessari un Ajuntament amb parets de vidre i les portes obertes. Una prova n’és el programa electoral de Joventut. Les propostes del programa de Joventut han estat fruit de la participació de 89 joves en una enquesta, i d’una jornada de debat on totes i tots els participants van escollir i prioritzar els eixos programàtics referents al Jovent. “La manera de treballar aquests mesos des de la candidatura marca una altra manera de fer que volem portar a la pràctica l’Ajuntament. Hem demostrat que amb voluntat, es pot.”

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -