14.3 C
Amposta

Nou sistema que eliminarà el gust de l’aigua potable a la xarxa de Jesús

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa Aigües de Tortosa ha implantat un nou servei de tractament de l’aigua de boca al dipòsit situat a la partida de Sant Bernabè, que subministra la xarxa potable del poble de Jesús. L’actuació permetrà millorar-ne el gust, eliminant el sabor a clor. Així ho ha explicat el gerent d’Aigües de Tortosa, Honorio Royo, que ha apuntat que se substitueix l’ús d’hipoclorit pel de diòxid de clor, que a més es produeix in situ al mateix dipòsit situat als afores de Jesús. Segons remarca, d’aquesta manera es millora la qualitat del servei ja que l’aigua deixarà de tindre sabor.

En el mateix sentit, l’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando, ha remarcat que l’aigua que se subministra a la població “és d’una gran qualitat, però que la normativa ens obliga a afegir-hi clor abans de distribuir-la a la xarxa”. Ara, amb aquesta actuació es podrà corregir i se’n podrà eliminar el gust afegit, apunta.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que s’ha volgut iniciar aquest procés de millora de l’aigua potable en aquest punt, ja que és una de les instal·lacions més noves. Es va construir al 2011, i aleshores va suposar “un avenç molt important en la qualitat del subministrament de la xarxa”. Paulatinament el nou sistema també s’aplicarà a altres dipòsits de la ciutat, com els situats al parc, on es renovarà el tractament així com altres elements tècnics de la instal·lació.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -