14.3 C
Amposta

Agricultura publica les bases dels ajuts a les explotacions afectades pels temporals Gloria i Dana

L'objecte és la recuperació del potencial productiu de les parcel·les per garantir la seva viabilitat econòmica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Agricultura ha publicat aquest dijous, al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), l’Ordre per la qual s’aprova les bases reguladores dels ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pels aiguats provocats pel temporal Dana l’octubre del 2019 o pel temporal Glòria que va tenir lloc el gener del 2020. L’objecte d’aquests ajuts és la recuperació del potencial productiu de les parcel·les afectades per garantir la viabilitat econòmica de les explotacions. Aquests ajuts s’inscriuen en les mesures urgents impulsades pel Govern per pal·liar els danys ocasionats pels esmentats temporals.

Els dies 22 i 23 d’octubre del 2019 es va produir un episodi molt important d’aiguats torrencials que van afectar diverses comarques de Catalunya afectant de manera molt greu un bon nombre d’explotacions agràries. Igualment, del 20 al 23 de gener del 2020, el temporal Gloria va produir aiguats, episodis de vent, desbordaments de rius, i invasió d’aigua salada en terrenys costaners. Això va ocasionar danys agraris i pesquers molt importants.

Les persones sol·licitants dels ajuts han de complir diferents requisits com ara que la superfície màxima admissible de cada recinte és la inclosa dins de les zones delimitades pel Departament que hagi patit una pèrdua del potencial productiu o bé que les superfícies de conreu sol·licitades han d’haver estat declarades en la Declaració Única Agrària (DUN) per la persona sol·licitant de l’ajut en la campanya 2019. En el cas de superfícies de planters, seran admissibles les superfícies d’aquells planters que estiguessin inscrits en el Registre Oficial d’Empreses Proveïdores de Material Vegetal abans dels episodis de danys.

Així mateix, les superfícies, prèviament als aiguats o al temporal, havien de ser productives, no podien estar abandonades ni en condicions deficients de cultiu i no es poden dedicar a l’autoconsum; i un altre requisit és que la superfície mínima comprovada ha de ser igual o superior a 0,5 hectàrees, excepte en el cas d’horta i planters que serà de 0,1 hectàrees.

Els ajuts consisteixen en una o dues de les modalitats. Per una banda, un ajut per a les despeses de realització d’actuacions per a la restitució del potencial productiu pels imports màxims per hectàrea afectada, en relació amb el grau d’afectació. Per altra, la compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per a actuacions d’inversió, amb l’Institut Català de Finances (ICF).

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -